BJP zal morgen een beweging zonder vertrouwen tegen de regering van Ashok Gehlot verzetten

NDTV News

Vasundhara Raje en andere topleiders van de Rajasthan BJP ontmoetten elkaar eerder vandaag

Jaipur:

In een enorme draai aan de crisis van het Rajasthan Congres heeft de BJP aangekondigd dat het een motie van wantrouwen tegen de regering van Ashok Gehlot zal indienen tijdens de speciale vergadering die morgen begint.

Vasundhara Raje en andere topleiders van de Rajasthan BJP ontmoetten elkaar eerder vandaag om de sessie te plannen. Het was de eerste bijeenkomst van BJP MLA’s sinds de rebellencrisis van het Congres begin juli uitbrak, waardoor de regering van Ashok Gehlot op instorten stond.

Sachin Pilot beëindigde zijn opstand maandag na een patch-up met de congresleiding.

“We zullen morgen samen met onze bondgenoten een motie van wantrouwen indienen in de Assemblee”, zei Gulab Chand Kataria, leider van de oppositie in de Assemblee van Rajasthan.

Tijdens de rebellencrisis van het Congres ontkende de BJP elke poging om de macht te grijpen door MLA’s weg te halen. De partij had ook gezegd dat ze geen motie van wantrouwen zou eisen en dat het aan het Congres was om een ​​truststem uit te roepen om haar meerderheid te bewijzen.

De BJP annuleerde de vorige bijeenkomst van de MLA’s die dinsdag na het herstel van het congres was gepland.

“We zijn onze strategie aan het herwerken”, had Ghulabchand Kataria dinsdag tegen NDTV gezegd, waarbij hij erop stond dat het congres ondanks de wapenstilstand zijn termijn van vijf jaar niet zou afronden.

Chief Minister Ashok Gehlot, die de BJP herhaaldelijk heeft beschuldigd van samenwerking met zijn ontslagen plaatsvervanger Sachin Pilot en andere rebellen, zei: “De BJP weet niet wat hen overkwam! Ze annuleerden plotseling hun ontmoeting. Ze realiseerden zich dat hun samenzwering dat niet was. werk.”

READ  India vs Maleisië live updates

Door de opstand van Sachin Pilot en 18 andere rebellen had Chief Minister Ashok Gehlot 102 MLA’s, nauwelijks één boven de meerderheid in de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering.

De BJP had 72 MLA’s en heeft er nog 30 nodig om de macht over te nemen. Het rebellenkamp claimde de steun van 30, maar officieel bleef dat aantal steken op 19.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *