Blizzard beëindigt de ontwikkeling van StarCraft 2, om zich te concentreren op balans en ‘wat komt er nu’

Blizzard Entertainment stopt de ontwikkeling van nieuwe inhoud op StarCraft 2, het sci-fi real-time strategiespel dat voor het eerst werd gelanceerd in 2010 met StarCraft 2: Wings of Liberty. De StarCraft team zal zich in plaats daarvan concentreren op “seizoensrollen en noodzakelijke balansreparaties”, zei Blizzard uitvoerend producent en vice-president Rob Bridenbecker, evenals “wat de toekomst biedt” voor de StarCraft-franchise.

“We gaan door met steunen StarCraft II op dezelfde manier als we hebben gedaan met onze vorige langdurige games, zoals Brood War, voornamelijk gericht op wat onze kerngemeenschappen en concurrerende gemeenschappen het belangrijkst vinden, ” Zei Bridenbecker in een bericht op de Blizzard-website. “Wat dit betekent is dat we geen aanvullende content gaan produceren die je kunt kopen, zoals commandanten en oorlogskisten, maar we zullen doorgaan met het maken van seizoensrollen en noodzakelijke balanscorrecties.”

Blizzard heeft oorlogskisten geproduceerd, ontgrendelbare inhoudspakketten met cosmetische beloningen en speelbare commandanten voor StarCraft 2’s coöperatieve modus in de afgelopen jaren. De meest recente War Chest van de game, de zesde, werd in juni uitgebracht.

“We weten dat sommige van onze spelers hebben uitgekeken naar een aantal dingen waarvan we weggaan”, zei Bridenbecker, “maar het goede nieuws is dat deze verandering ons vrij zal maken om na te denken over wat de toekomst biedt, niet alleen met betrekking tot StarCraft II, maar voor het StarCraft-universum als geheel. “

De laatste uitbreiding voor StarCraft 2, Legacy of the Void, werd uitgebracht in november 2015. Blizzard heeft momenteel geen aangekondigde StarCraft-projecten in de maak. De huidige line-up van de ontwikkelaar omvat Overwatch 2, Diablo 4, Diablo: Onsterfelijk, en World of Warcraft: Shadowlands.

StarCraft 2’s originele producer, Chris Sigaty, en ontwerper, Dustin Browder, is onlangs toegetreden tot het nieuwe bedrijf van ex-Blizzard CEO Mike Morhaime, Dreamhaven.

READ  Republikeinse ambtenaar van Minnesota neemt ontslag na het plaatsen van een afbeelding waarin het masker wordt vergeleken met nazi-Duitsland
More from Madison Garrett
PlayStation-fans denken dat God of War-regisseur een nieuwe PS5-game plaagt [UPDATE]
BIJWERKEN: Cory Barlog, over op Twitter, heeft bevestigd dat hij geen nieuwe...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *