De competitie blijft 's werelds populairste eSport na het breken van records in 2023

De competitie blijft 's werelds populairste eSport na het breken van records in 2023
Declan McLaughlin

Het eSports-seizoen 2023 ligt achter ons en het is geen tijd om te kijken naar de titels die de aandacht van de kijkers trokken.

In 2023 waren er tientallen grote esports-evenementen op de kalender, met games als League of Legends, Valorant, Overwatch 2 en Rocket League als gastheer voor toernooien over de hele wereld.

Helaas was het jaar ook gevuld met grote aantallen ontslagen en omzet, omdat de esports-sector niet immuun was en misschien wel zwaarder werd getroffen door de ineenstorting van de technologiesector.

Artikel gaat verder na advertentie

Maar dat weerhoudt grote uitgevers en toernooiorganisatoren er niet van om dure eSports-evenementen met een hoge productie te organiseren waar fans van kunnen genieten. eSports-hitlijsten Onthuld de meest bekeken games in 2023.

De competitie was de meest bekeken eSport in 2023

De meest bekeken eSport in 2023 was League of Legends. De export kende een lichte daling in het totale aantal kijkers, maar vestigde een record kijkersrecord met de Wereldkampioenschappen Grote Finale van 2023, waardoor het volgens de krant het meest bekeken esports-evenement aller tijden is. eSports-hitlijsten.

Artikel gaat verder na advertentie

Het toernooi piekte op 6,4 miljoen kijkers. Alleen Mobile Legends: Bang Bang kwam in de buurt van dat aantal en bracht 5,07 miljoen kijkers binnen voor een M5 Wereldkampioenschapswedstrijd.

Colin Young Wolf/Riotgames

Speel een podium in de werelden van 2023.

De volgende meest bekeken esports dit jaar zijn Counter-Strike op de derde plaats, Dota 2 op de vierde plaats en Valorant op de vijfde plaats.

Alle vijf eSports worden beschouwd als eSports van het hoogste niveau in termen van concurrentie en publieksbetrokkenheid, hoewel Mobile Legends het oosterse publiek verder leidt.

Artikel gaat verder na advertentie

Counter-Strike en Dota 2 zijn twee oudere titels die doorgaans aan de top van de kijkers staan, terwijl Valorant een nieuwere esport is die Riot Games naar de top van de hitlijsten duwt. Riot zei ook dat het, met een opkomend Chinees publiek voor de e-sport, miljoenen ontelbare kijkers heeft die meer waarde toevoegen aan de stream.

Nu League of Legends een levendige start van 2024 heeft, lijkt eSports klaar om opnieuw toonaangevend te zijn in de kijkwereld.

Artikel gaat verder na advertentie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *