Britse regelgevende instanties pakken misleidende mobiele game-advertenties aan

Als je ooit Instagram of Facebook hebt gebruikt, ben je misschien advertenties tegengekomen voor mobiele games zoals Gardenscapes en Homescapes. Ze volgen een vrij typische formule: een logische uitdaging in combinatie met een prompt als: “Je zult dit nooit kunnen oplossen.” In het VK treden toezichthouders nu hard op tegen deze advertenties, met het argument dat ze de aangeboden spellen verkeerd voorstellen.

Veel online game-advertenties bevatten geen echte gameplay en adverteren in plaats daarvan complexere (en soms compleet andere) gameplay. Playrix is ​​de nieuwste ontwikkelaar die onder vuur ligt voor deze techniek, met de Britse Advertising Standards Authority het verbieden van advertenties voor Gardenscapes en Homescapes voor het gebruik van de klassieke ‘pin-pull’-advertentie-indeling in plaats van de standaard match-three gameplay van de game.

In reactie op de klacht van de ASA, Playrix naar verluidt aangevoerd hun advertenties deelden “thematische overeenkomsten” met hun gameplay en verhaal. Dit argument werd neergeslagen door de ASA, die stelde dat consumenten zouden verwachten dat advertenties voor Playrix ‘games de inhoud van de daadwerkelijke gameplay weerspiegelen en een zekere mate van uitdaging bevatten, in plaats van een simpele match-three game.

Uiteindelijk werden de Playrix-advertenties van advertentieplatforms in het VK verbannen vanwege hun misleidende inhoud. U kunt de volledige uitspraak hier bekijken.

Hoewel een soortgelijke uitspraak de Australische kust nog moet bereiken, is het een belangrijke stap om het imago van mobiel gamen op te schonen. Instagram en Facebook tonen consequent valse advertenties voor mobiele games met weinig indicatie van wanneer en of advertenties echte gameplay vertegenwoordigen.

READ  3 manieren om uw Covid-paspoort te downloaden na de nieuwe beperkingen van Andalusië

Deze advertenties zijn vaak afhankelijk van roofzuchtige of prikkelende taal om downloads te stimuleren, waarbij spelers worden gepest of gepest om de games te downloaden. Playrix is ​​niet de enige ontwikkelaar die zich schuldig maakt aan het gebruik van deze tactieken om reclame te maken voor hun games, maar ze behoren tot de eersten die ervoor worden berispt.

Mobiel gamen is de afgelopen decennia exponentieel gegroeid, met diensten als Apple Arcade en Google Play Pass die een platform bieden voor mobiele games van hoge kwaliteit, en telefoons die eindelijk krachtig genoeg zijn om epische, wereldomvattende avonturen te beleven. Maar totdat misleidende en roofzuchtige advertenties worden beteugeld, zal mobiel gamen een imagoprobleem hebben.

Als u een misleidende of valse game-advertentie ziet, kunt u de details melden aan het ACCC in Australië.

Written By
More from Eda Greene
Met de nieuwe mobiele game ‘Pac-Man Geo’ kun je echte wegen in doolhoven veranderen
Veertig jaar na de release gaat Pac-Man de straat op met de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *