Broeder Agrasain Gehlot van Ashok Gehlot, morgen opgeroepen door het directoraat Handhaving

NDTV News

De broer van Ashok Gehlot, Agrasain Gehlot, is door de ED opgeroepen in een vermeende witwaszaak

New Delhi:

Agrasain Gehlot, de oudere broer van de premier van Rajasthan, Ashok Gehlot, is gevraagd mee te doen aan een onderzoek naar een vermeende witwaszaak in verband met de zwendelexportzwendel die tussen 2007 en 2009 heeft plaatsgevonden. Het directoraat Handhaving heeft hem opgeroepen om morgen te worden ondervraagd.

“Agrasain Gehlot is gevraagd om morgenochtend voor de dienstambtenaren in Delhi te verschijnen”, aldus bronnen in ED.

Op 22 juli had het directoraat Handhaving zijn eigendommen doorzocht in verband met de zaak. Het centrale sondebureau had ook invallen uitgevoerd op 13 plaatsen verspreid over Rajasthan, West-Bengalen, Gujarat en Delhi, meldde persbureau Press Trust of India.

Het congres plaatste vraagtekens bij de timing van de invallen, zeven jaar nadat het directoraat van de belastingdienst de vermeende zwendel had ontdekt.

De regering van de heer Gehlot staat voor een enorme risis na de opstand van zijn voormalige plaatsvervanger Sachin Pilot en 18 MLA’s die hem trouw zijn. De heer Gehlot beweert dat hij de cijfers heeft, maar is momenteel bezig met een ruzie met de gouverneur van Rajasthan, Kalraj Mishra, over het starten van de montagesessie.

De gouverneur heeft een voorstel van de eerste minister om de vergadering bijeen te roepen, verworpen. Hij stuurde een tweede voorstel terug om op 31 juli met de montage te beginnen, wat een uitstel van drie weken suggereerde, waardoor de MLA’s de tijd kregen om aanwezig te zijn.

Vandaag heeft de regering een derde voorstel ingediend, dat op 31 juli blijft. In antwoord op de vragen van de gouverneur of de regering een truststem wil houden, werd in het voorstel gesteld dat de heer Gehlot de meerderheid heeft.

READ  Badminton: Games zilveren medaillewinnaars Goh en Tan verbreken samenwerking

Het congres zei dat de invallen deel uitmaakten van de druktactieken van de BJP om Ashok Gehlot te verpletteren. Senior partijleider Randeep Singh Surjewala zei dat de BJP de invallen had bevolen nadat “trucs” om de regering van het Congres omver te werpen, niet slaagden.

“Premier Modi heeft” raid raj ‘in het land gecreĆ«erd, maar we zullen niet bang zijn “, had hij gezegd.

Er wordt beweerd dat Anupam Krishi, het bedrijf dat eigendom is van de broer van de Chief Minister, 35.000 ton “muriate of potas” of MoP, omgerekend naar Rs 130 crore op de internationale markt, “heeft omgeleid”.

Anupam Krishi is een geautoriseerde dealer van Indian Potash Ltd, het enige bedrijf dat “muriate of potas” of MoP mag importeren, dat boeren tegen een gesubsidieerd tarief krijgen. Export van de chemische stof is verboden.

Volgens bronnen bij ED kocht Anupam Krishi tussen 2007 en 2009 “muriate of potas” tegen gesubsidieerde tarieven. Maar in plaats van het aan boeren te distribueren, verkocht het bedrijf het naar verluidt aan een paar bedrijven, die het als “industrieel zout” naar MaleisiĆ« en Singapore exporteerden.

Toen de directie van Revenue Intelligence de vermeende zwendel in 2012-2013 ontdekte, had Agrasain Gehlot de autoriteiten verteld dat sommige tussenpersonen die MoP van hem hadden gekocht om het aan boeren te distribueren, het in plaats daarvan voor export hadden verkocht.

Written By
More from Max Mcgee
Rahul Gandhi veegt Yogi govt over de moord op Vikram Joshi, zegt ‘Promised Ram Raj, Gunda Raj gegeven’
“Ze [UP government] had Ram Raj beloofd, maar in plaats daarvan Gunda...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *