Browsers werken samen om extensies te verbeteren

Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox en Microsoft Edge-browsers werken samen om extensies te verbeteren. Partijen worden hiervan op de hoogte gesteld via een persbericht. Met deze add-ons kunt u programma’s toevoegen aan browsers die niet standaard zijn meegeleverd, zoals een aparte wachtwoordbeheerder of de mogelijkheid om snel een takenlijst te maken.

Deze bedrijven presenteerden hun plannen tijdens het World Wide Web Consortium. Aangezien het team zich hoopt te verenigen onder de naam “WebExtensions Community Group”, zouden ontwikkelaars extensies moeten kunnen maken met gebruikmaking van de gemeenschappelijke standaarden van alle browsers.

Dit maakt het voor ontwikkelaars makkelijker om extensies voor verschillende browsers aan te bieden. Er wordt ook onderzoek gedaan naar een technologie om de schaalprestaties te verbeteren en veiliger te maken. Op deze manier is het bijvoorbeeld minder waarschijnlijk dat het malware bevat die de computer van een gebruiker zou kunnen infecteren.

We hopen een gemeenschappelijke basis op te bouwen, browsers dichter bij elkaar te brengen en een koers uit te stippelen voor de toekomst. Het is niet duidelijk wanneer de eerste versie van de gids zal verschijnen.

Browsers hebben meestal hun eigen online winkel waar u add-ons kunt downloaden. Ondanks het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden zullen deze winkels onafhankelijk van elkaar blijven bestaan. Ze behouden ook hun eigen controle en beleid. Zo heeft Google onlangs aangekondigd dat als mensen potentieel onveilige extensies downloaden uit de Chrome Web Store, het mensen zal waarschuwen.


Geïnteresseerd in meer vergelijkbare nieuwsartikelen?

Klik hier voor meer technische nieuwsartikelen.

Klik hier voor meer nieuwsartikelen op internet.

More from Madison Garrett

Wassenaarders.nl | Sneller groen voor fietsers op Wassenaar – test met snelle verkeerslichten

Op 12 mei begon een experiment met Intelligent Traffic Lights (IVRI’s) op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *