Brussels Airlines scherpt de regels rond mondmaskers aan: “Vliegen …

Brussels Airlines scherpt de regels voor het dragen van een mondmasker aan boord van vluchten aan, meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht. Vanaf 1 september is een ontheffing om medische redenen alleen mogelijk op vertoon van een medisch attest en indien de betrokken passagiers bij het geplande vertrek van de vlucht een negatieve Covid-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 48 uur.

“Brussels Airlines en de andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group hadden begin mei al een mondmaskerplicht ingevoerd aan boord van hun vluchten, waardoor ze een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld zijn die dat doen”, aldus het persbericht. “Uitzonderingen op de regel waren voorheen alleen mogelijk met een medisch attest. De nieuwe regel biedt nu een nog betere bescherming voor alle passagiers. “

De medische verklaring moet worden overlegd op een formulier dat door de luchtvaartmaatschappij wordt verstrekt. Passagiers kunnen het document downloaden op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Brussels Airlines past uitgebreide hygiënemaatregelen toe aan boord en op de grond “om haar klanten en personeel te beschermen tijdens de hele reis”. “De Lufthansa Group staat in nauw contact met het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA), het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en de nationale autoriteiten om de voortdurende ontwikkeling en harmonisatie van luchtvaartgezondheidsnormen tijdens de coronapandemie te waarborgen”, het zegt.

De luchtvaartmaatschappij meldt ook dat het risico om het virus aan boord van een vliegtuig te krijgen “in principe erg klein is”. “De cabines zijn uitgerust met filters die de lucht zuiveren van verontreinigingen zoals stof, bacteriën en virussen.”

READ  Installeer Unraid op uw eigen thuisserver | Netwerk

More from Madison Garrett

Een sms-bericht plannen op uw Android-smartphone

Wist je dat je een sms-bericht kunt plannen op je Android-smartphone? Dit...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *