BTP zal Rajasthan CM Ashok Gehlot ondersteunen; maar met touwtjes eraan

Ashok Gehlot with BTP leaders

Chief Minister van Rajasthan Ashok Gehlot met BTP MLA’s en andere partijfunctionarissen.Twitter

Een dag na het verlenen van steun aan de premier van Rajasthan, Ashok Gehlot, heeft de Bhartiya Tribal Party (BTP) een brief met een reeks eisen uitgegeven. De brief met hun 17 eisen is ondergetekend door de twee BTP-wetgevers – Rajkumar Roat en Ramprasad. Een van de eisen die in de brief worden gesteld, is het maken van reserveringen in het schemagebied van de staat, zoals vermeld in het vijfde schema onder artikel 244 van de Indiase grondwet.

De partij eiste ook dat de 1167 stoelen op het eerste niveau van de rekrutering van Rajasthan-leraren die vacant zijn, bij voorrang moeten worden gevuld met kandidaten uit de Schedule Tribe (ST).

“We hadden ooit besloten om geen enkele partij te steunen. Er werd ook een zweep uitgegeven … We hadden de regering onder bepaalde voorwaarden gesteund, maar ze hadden wat laksheid getoond bij het accepteren ervan. CM heeft nu afgesproken dat hij aan onze eisen zal voldoen. We sta nu achter de CM en de regering, ‘zei gedeeltelijk wetgever Roat.

Interessant is dat Roat onlangs twee videoclips had uitgegeven waarin werd beweerd dat de politie hem niet toestond om van zijn officiële verblijfplaats in Jaipur naar zijn kiesdistrict in het district Dungarpur te gaan. Hij heeft zijn standpunt nu echter verzacht door te zeggen dat het is gebeurd als gevolg van een verkeerd begrip door de politie.

‘Ik weet niet wat ze in gedachten hadden. Ze zeiden dat het een misverstand was. Het is oké,’ zei hij.

Eerder had BTP-president Velaram Goghra een zweep uitgegeven waarin hij de twee MLA’s opdroeg neutraal te blijven, maar nu heeft de partij besloten de door Gehlot geleide congresregering in de staat te steunen.

READ  Met de Xbox-fix kunnen spelers de originele Xbox 360 Gamerpic herstellen

Gehlot deelde het nieuws met een tweet na een bijeenkomst waar naar verluidt deze eisen werden besproken. De hoofdminister plaatste ook afbeeldingen van de twee wetgevers, samen met BTP-ambtsdragers, en gaf hem een ​​aanmaningsbrief.

De twee MLA’s van BTP, die hun steun aan Gehlot hebben uitgebreid, staan ​​in de schijnwerpers te midden van politiek drama over congresleider Sachin Pilot die deze week in opstand komt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *