Congres MLA beweert Vasundhara Raje Link naar “Horse Trading Agent”

De voormalige premier van Theb BJP, Vasundhara Raje, heeft de steun van meer dan 45 MLA’s.

Jaipur:

Een congres-MLA heeft de voormalige eerste minister van BJP, Vasundhara Raje, in verband gebracht met de vermeende handel in paarden in Rajasthan om de regering van Ashok Gehlot ten val te brengen. Wetgever Rajendra Guda zei dat een man die in de zaak was gearresteerd hem ongeveer acht maanden geleden had benaderd.

‘Sanjay Jain had me gevraagd Vasundhara-ji en anderen te ontmoeten,’ zei meneer Guda. ‘Er zijn andere agenten zoals hij, maar die slaagden niet in hun pogingen. Sanjay Jain was al lange tijd actief’, zei persbureau ANI.

Sanjay Jain is gearresteerd door de Special Operation Group, die de zaak onderzoekt.

De opmerking komt te midden van nog een reeks beschuldigingen van een BJP-bondgenoot, die suggereert dat mevrouw Raje de Ashok Gehlot-regering helpt te overleven door het rebellenkamp onder leiding van Sachin Pilot te saboteren.

De tweet van Hanuman Beniwal, een parlementslid van de Rashtriya Loktantrik-partij en de vertegenwoordiger van Nagaur in Lok Sabha, luidde: “Voormalig eerste minister Vasundhara Raje heeft de MLA’s van het Congres dicht bij haar opgeroepen en hen gevraagd Ashok Gehlot te steunen. Ze heeft ze gebeld en elke Jat MLA in Sikar en Nagaur en hen vroeg om afstand te houden van Sachin Pilot, ik heb hiervan het bewijs “.

Mevrouw Raje, die tot nu toe heeft gezwegen over de congrescrisis, zei dat het “geen zin heeft om de namen van de BJP- en BJP-leiders door de modder te slepen”, wanneer de staat lijdt onder het coronavirus en de sprinkhanencrisis.

READ  Uiterst zeldzame Zelda-wagen haalt 6 figuren op voordat de veiling begint

Als krachtpatser van de BJP in de staat met meer dan 45 MLA’s, is mevrouw Raje een factor in de uitdaging van de BJP om in Sachin Pilot te passen. De heer Pilot heeft duidelijk gemaakt dat hij de eerste minister van de staat wil zijn.

De heer Pilot beweerde dat hij de steun heeft van 30 MLA’s – het aantal BJP dat nodig is om een ​​alternatieve regering te vormen. Het congres heeft een initiatief genomen om hem en de 18 MLA’s die hem steunen te diskwalificeren. De Team Pilot heeft het aangevochten bij de rechtbank, die nu de kwestie behandelt.

Minister-president Ashok Gehlot heeft beweerd dat 109 MLA’s hem steunen in het 200 leden tellende huis, waar 101 de meerderheid is.

“We zijn met meer dan 100 (MLA’s)”, zei Rajendra Guda door persbureau ANI. “We hebben de meerderheid. Als we geen meerderheid hadden, zouden zij (de BJP) een vloertest hebben geëist. Ze weten dat we het hebben, dus ze eisen geen vloertest”, voegde hij eraan toe.

Vorige week zei Rajasthan BJP-chef Gulab Chand Kataria dat de BJP nu geen krachtmeting zal zien voor de regering Gehlot. “We hebben op dit moment niet zo’n behoefte (voor een vloertest). Als we de behoefte voelen, zal de partij (BJP) bij elkaar zitten en een beslissing nemen”, zei de heer Kataria.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *