Bungie klaagt YouTuber aan voor $ 7,6 miljoen voor het indienen van bijna 100 nep-DMCA-claims

Bungie, ontwikkelaar lot franchise, voeten rechtszaak Tegen YouTuber Lord Nazo, nadat hij nepaccounts had aangemaakt en namens Bungie 96 DMCA-verwijderingsverzoeken naar populaire YouTube-kanalen had gestuurd.

Lord Nazo, echte naam Nicholas Minor, lijkt wraak te hebben genomen op de ontwikkelstudio nadat CSC Global, die samen met Bungie als merkbeschermer werkt, hem een ​​aantal verwijderingsverzoeken heeft gestuurd voor zijn upload. lot audioclips naar zijn kanaal. De video’s zijn in december 2021 geüpload en een maand later door YouTube verwijderd.

ben ermee bezig websiteheeft Bungie vastgesteld wat volgens haar een redelijk gebruik van zijn intellectuele eigendom is, zoals: lot. Het beweert door fans gegenereerde inhoud “sterk te ondersteunen”, en video’s toe te staan ​​die grotendeels bestaan ​​uit: lot Speel zo lang als “Ten minste 20% van de inhoud in de video is gegenereerd door de speler.” Het wordt echter afgeraden om korte scènes of promotiemateriaal opnieuw te uploaden zonder commentaar of animatie toe te voegen.

Zoals ik al vermelde Na spelMinor zou twee valse Gmail-accounts hebben gemaakt onder de pseudoniemen Jeremy Welland en Damien Reynolds, die zich voordeed als CSC-medewerkers. Gebruik vervolgens de accounts om DMCA-waarschuwingen tegen populariteit te geven lot YouTubers houden van My Name Is Byf en Promethean, ook tegen Bungie’s eigen YouTube-kanaal.

Naar verluidt gebruikte hij de accounts om dreigende e-mails naar CSC te sturen met zinnen als: Nu ben je klaar’ en ‘beter gaan hardlopen’. De klok tikt door.” Bungie reageerde snel en liet los Tweeten Hij legt uit: “We zijn op de hoogte van en onderzoeken actief een reeks verwijderingen wegens auteursrechtschendingen op YouTube. Dit omvat inhoud op onze Bungie-kanalen. Deze acties zijn niet ondernomen op verzoek van Bungie of onze partners. Bereid u voor op toekomstige updates.”

READ  Heeft Ubisoft zojuist een nieuwe versie van Assassins Creed gelekt?

Google, eigenaar van YouTube, hielp Bungie de dader te vinden door het IP-adres te overhandigen van de persoon die de frauduleuze beweringen deed. Zo kon het bedrijf Minor als verdachte identificeren.

Volgens de rechtszaak heeft Bungie “recht op schadevergoeding en voorlopige voorzieningen, waaronder $ 150.000 aan verhoogde wettelijke schadevergoeding voor elk van de acties die betrokken zijn bij een frauduleuze verwijderingskennisgeving die opzettelijk inbreuk maakte op het geregistreerde auteursrecht van Bungie, in totaal $ 7.650.000 Amerikaans”.

onlangs bungee Afwikkeling van een rechtszaak met Elite Boss Tech meerdere maken lot fraudegebieden. De ontwikkelaar ontving $ 13,5 miljoen voor inbreuk op het auteursrecht.

Geschreven door Georgina Young namens GLHF.

Written By
More from Lesley Curry
Je kunt AirPods Pro het komende jaar gestaag laten knetteren
Foto: Adam Clark Estes / Gizmodo Toen AirPods Pro voor het eerst...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *