Bungie ontmaskert frauduleuze DMCA-spammers als “Destiny 2” YouTuber

Eerder dit voorjaar was de Destiny 2-community in chaos gegooid Als een golf van kennisgevingen van inbreuk op auteursrechten en DMCA-verwijderingen werden ze gericht aan verschillende YouTubers, die beweerden afkomstig te zijn van Bungie of het IP-bedrijf waarmee ze werken, CSC. Naarmate grotere en grotere YouTubers worden blootgesteld aan materiaal dat op geen enkele manier inbreuk lijkt te maken, kwam Bungie naar buiten en zei dat dit Niet en ze waren op zoek naar de verantwoordelijken. Dit leidde tot een rechtszaak om de persoon achter dit alles te ontmaskeren.

En dat hebben ze. Het is een wild verhaal.

Meer van ForbesIemand bewapent de DMCA tegen de makers van ‘Destiny 2’ en Bungie zelf.

Zoals gepresenteerd in de nieuwe Gerechtsdocumenten vandaagHet blijkt dat de persoon die de Destiny 2-gemeenschap verwoestte eigenlijk een enkele solo was. De rechtszaak zegt dat voormalig Destiny 2 YouTuber Lord Nazo, wiens echte naam werd onthuld in de materialen, degene was die de verwijderingen stuurde. waarom?

wraak.

Het blijkt dat Lord Nazo eerder een aantal Destiny 2-afleveringstracks naar zijn kanaal heeft geüpload. Hij raakte verstrikt in een golf van feitelijke DMCA-verwijderingen toen Bungie en CSC achter een aantal kanalen als deze aan gingen. Dit was op dat moment een controversiële beslissing van de community, maar voor het grootste deel konden de video’s worden verwijderd zonder verdere gevolgen. Nazo weigerde zijn video te verwijderen en uiteindelijk verwijderde YouTube hem namens hem. Daarna heeft hij nieuwe muziek van The Witch Queen opnieuw geüpload en meer verwijderingsverzoeken ontvangen. Na 23 overtredingen werd zijn kanaal volledig verwijderd.

Van hieruit wilde Nazo blijkbaar wraak en chaos. Hij registreerde een aantal nep-CSC-gebaseerde e-mailaccounts, zoals [email protected], en begon verwijderingsverzoeken uit te zenden tegen andere YouTubers. Tegen de tijd dat het voorbij was, had Nazo 96 verschillende verwijderingsverzoeken ingediend tegen zijn mede-makers, en ze mochten dit doen door wat Bungie een “maas in de wet” noemt, het feit dat YouTube iedereen toestaat om dergelijke klachten in te dienen ondanks het ontbreken van autoriteit Vaststellen dat de persoon die de registratie doet in feite de juiste eigenaar van de inhoud is.

En zoals de ex-vrienden van Nazo onthullen, was hij al die tijd op Discord, aan het praten over de situatie, klagend hoe gemakkelijk het was om valse verwijderingsberichten te spammen, en zo effectief te beschrijven Precies wat hij al aan het doen was Achter de schermen:

Toen probeerde Nazo het door te geven als misschien voor hem De (legitieme) verwijderingen waren ook afkomstig van het vallen in deze schijnbare frauduleuze golf, en zouden terug moeten worden gebracht, met een langdurig pleidooi voor YouTube over de situatie waarin hij zelf verkeerde. Zijn kanaal is niet hersteld.

Nu wordt Nazo door Bungie aangeklaagd voor een schadevergoeding van $ 7,6 miljoen, daarbij verwijzend naar zowel advocaatkosten als schade aan Bungie’s reputatie, aangezien iedereen een tijdje dacht dat ze een DMCA-spree tegen hun gemeenschap begonnen. De rest van het document beschrijft de stappen die zijn genomen om het masker van Nazo bloot te leggen, zoals het koppelen van zijn YouTube- en Reddit-accounts en zijn echte naam, samen met het IP-adres dat is gebruikt om de valse e-mailadressen van CSC aan te maken en te gebruiken. Het is grappig dat de namen en titels die hij gebruikte ook verschenen in een cheat-site-database van een van Bungie’s eerdere rechtszaken, wat suggereert dat hij ook vals speelde in Destiny 2 zelf.

Wat minder leuk is, is wat er waarschijnlijk met Nazo zal gebeuren nu hij voor de rechter is gedaagd en op de harde manier heeft geleerd dat je niet zomaar het levensonderhoud van tientallen makers kunt bedreigen en een miljardenbedrijf kunt schaden zonder gevolgen.

Ik denk dat een belangrijk aspect van deze hele situatie YouTube zelf is, wiens vulgaire beleid dit soort DMCA-spam toestaat van iedereen met een wrok, en dat is precies wat hier gebeurde. Maar Bungie klaagt YouTube niet aan en er zijn geen tekenen dat dit systeem ooit zal veranderen, aangezien het al lang een probleem is met de service.

We zullen zien wat er daarna gebeurt, maar voor Nazo zal het geen goede zaak zijn.

Volg mij op TwitterEn de YoutubeEn de Facebook En de Instagram. Abonneer u op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief met inhoud, rollen van God.

Haal mijn sciencefictionromans op Herokiller-serie En de Earthborn trilogie.

READ  Delhi sportschool werkt in het geheim; politie-inval, boekeigenaar wegens overtreding
Written By
More from Aubrey Mason
Bungie’s hoofd personeelszaken is afgetreden
IGN heeft vernomen dat Gayle d’Hondt, Chief Human Resources Officer van Bungie,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *