Burgemeester van Seoul, Park Won, werd al snel dood aangetroffen, uren nadat hij als vermist was opgegeven

Burgemeester van Seoul, Park Won, werd al snel dood aangetroffen, uren nadat hij als vermist was opgegeven

Park Won-snel werd donderdagavond als vermist opgegeven door zijn dochter, volgens een politiefunctionaris met kennis van de zaak. Bijna 600 politieagenten en brandweerlieden, samen met drie reddingshonden, werden ingezet om de burgemeester te zoeken.

Het lichaam van Park werd zeven uur na de operatie gevonden in de bergen van de stad, bevestigde de politie van Seoul begin vrijdag in een sms aan journalisten.

Eerdere zoekteams hadden Waryong Park doorzocht, waar de politie zegt dat hij donderdag om 10:53 uur op camerabeelden is opgenomen. Zijn laatste signaal van een mobiele telefoon werd gedetecteerd in de wijk Seongbuk-gu in Seoel, vlakbij zijn officiële residentie in Jongno-gu, zei een politieambtenaar met kennis van de zaak.

De 64-jarige burgeractivist die sinds 2011 burgemeester van Seoel is, werd bij de presidentsverkiezingen van 2022 als hoopvol gezien voor de liberalen.

Toen Park bijna tien jaar geleden werd gekozen in een overweldigende overwinning op de regerende partij – zonder politieke banden of ervaring – veroorzaakte het een publieke waanzin. Zijn onverwachte opkomst tot de op één na machtigste positie van het land werd gezien als een teken dat de Zuid-Koreanen de traditionele politiek beu waren.

De voormalige mensenrechtenadvocaat, die onafhankelijk rende maar een alliantie sloot met oppositiepartijen, verdedigde stadswelzijnsprojecten en werd een symbool van hervorming.

Hij werd herkozen als burgemeester in 2014 en opnieuw in 2018.

Dit is een brekend verhaal, meer volgt …

READ  Brown activeert de "koud weer-toewijzing" voor de wedstrijd van zaterdag

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *