Hier zijn enkele van de eerste tweets van Trump na de uitspraken

Hier zijn enkele van de eerste tweets van Trump na de uitspraken

De dagvaardingen voor de financiële documenten van president Trump blijven geblokkeerd, zei het Hooggerechtshof, en stuurt een controversiële zaak terug naar de lagere rechtbank voor verdere beoordeling.

Opperrechter John Roberts schreef de 7-2-mening. Rechters Thomas en Alito dienden een afwijkende mening in. De twee genomineerden van de president hebben in de meerderheid gestemd.

Over de zaak: In de zaak kwamen de persoonlijke advocaten van de president in opstand tegen de huisdemocraten, die zeggen dat ze gegevens nodig hebben van het oude accountantskantoor van Trump en twee banken. Het Parlement voerde aan dat het de gegevens van Mazars USA, Deutsche Bank en Capital One zocht om te onderzoeken of het Congres de federale wetten op het gebied van belangenverstrengeling en financiële openbaarmaking, evenals wetten die banken reguleren, moet wijzigen.

Lawyers for the House benadrukte dat de dagvaardingen gericht zijn aan derden, niet aan de president, en dat de documenten geen verband houden met zijn officiële taken. Trump voerde aan dat er geen geldig wettelijk doel is voor de documenten, en in plaats daarvan is het Huis bezig met een visexpeditie om te zien of hij de wet heeft overtreden.

Belangrijke momenten uit de mondelinge argumenten: In vroeg in mei, Beweerden de advocaten van Trump dat de dagvaardingen van het Huis “in alle opzichten ongekend waren”.

Toen een advocaat voor het Parlement pleitte voor de dagvaardingen van drie commissies, spraken verschillende conservatieve rechters zich af over de vraag of de inspanningen van het democratisch geleide huis neerkwamen op het lastigvallen van Trump.

READ  dit waren de beste apps en games van 2020

Van zijn kant vroeg opperrechter John Roberts de advocaat naar de grenzen van de congresbevoegdheden en stelde voor dat het Parlement rekening moest houden met het feit dat de dagvaardingen niet bij een gewone procespartij, maar bij de president betrokken waren.

De liberale rechters vielen ondertussen op advocaten voor Trump, wat suggereert dat de rechtbank de congresbevoegdheid van het Congres om te onderzoeken lang heeft gehandhaafd.

Justitie Ruth Bader Ginsburg merkte op dat elke recente president vrijwillig zijn belastingaangifte heeft overgedragen. Ze wees op eerdere onderzoeken naar Watergate, Whitewater en Paula Jones.

‘Hoe onderscheidt u al die gevallen’, vroeg ze, eraan toevoegend dat het Congres, voordat het wetgeving kan maken, het moet onderzoeken.

KIJK MAAR:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *