‘Annuleer Amarnath Yatra’: Pleidooi in SC plaatst heiligdom darshan via tv, internet

Amarnath yatra: First darshan 2020

Een pleidooi is ingediend bij het Hooggerechtshof om beperking van de toegang van het grote publiek / toegewijden in de Amarnath Yatra van dit jaar vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie. De indieners hebben ook naar het Centrum gezocht om via internet en televisie ‘live darshan’ van het heiligdom te bieden.

Het pleidooi van de Amarnath Barfani Langar-organisatie zei dat in de huidige situatie, waarin het Centrum en de regeringen van verschillende staten de uitbraak van Covid-19 hebben bestreden, de indieners “aan de Shrine Board hebben voorgesteld om een ​​Live Darshan te hebben van het Lord Shri Amarnath Ji-heiligdom, dat vele mensen zal bereiken. Dit geldt des te meer wanneer het hele land een platform heeft aangenomen, inclusief de rechtbanken. Dit zal ook de aanbidding, pooja en darshan mogelijk maken om verschillende mensen te bereiken terwijl ze zijn in hun huizen “.

Amarnath yatra

Amarnath YatraIANS

Jaarlijks bezoeken ongeveer 3 lakh-toegewijden de Himalaya-grotschrijn, en als dit is toegestaan, kan dit leiden tot verspreiding van de ziekte, betoogde het pleidooi.

Het pleidooi heeft ook betoogd, hoewel de raad van het heiligdom geen toestemming heeft gegeven om de jaarlijkse pelgrimstocht te beginnen, maar toch was aan weinig bhandara-organisaties gevraagd om de locatie vóór 28 juni te bereiken en om de dienst (seva) te beginnen van 3 juli tot 3 augustus. Verplaatsing geeft aan dat er mogelijk plannen zijn om de vereiste toestemming te geven voor de jaarlijkse bedevaart, daarom heeft indiener de toprechter naar het centrum gestuurd om de toegang tot het grote publiek / toegewijden te beperken.

Afgezien van het Centrum zijn ook de regering van Jammu en Kasjmir en de raad van het heiligdom verweersters geworden.

(Met input van IANS)

READ  Hackettstown een 'bucketlist'-game voor Wian, Warren Hills
Written By
More from Max Mcgee
Deze game voegt toe wat altijd ontbrak in tennis: teleportatie en bullet-time
Als het gaat om virtueel tennis, heb ik twee belangrijke referentiepunten: tennis...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *