Californië heeft als eerste staat een half miljoen coronavirusgevallen overschreden

Californië heeft als eerste staat een half miljoen coronavirusgevallen overschreden

Californië is de eerste Amerikaanse staat geworden die meer dan een half miljoen gevallen van het coronavirus heeft geregistreerd – zoals New York City en de staat meldden vast te houden aan hun lage cijfers.

Vanaf zaterdag registreerde de Golden State 509.162 gevallen van de besmetting – en vestigde een grimmig nieuw dagelijks record voor zichzelf van 176 gerelateerde dodelijke slachtoffers een dag eerder, volgens zijn website.

Die sterfgevallen hebben ertoe bijgedragen dat het dagelijkse coronavirussterfte van het land voor de zesde dag op rij meer dan 1.000 is.

Ondertussen meldde New York het minste aantal ziekenhuisopnames op zaterdag 556, sinds 17 maart en drie doden, als onderdeel van een voortschrijdend driedaags gemiddelde dat het laagste was voor de staat sinds de pandemie uitbrak, volgens het kantoor van gouverneur Andrew Cuomo.

Het percentage positieve tests van de staat was ook 0,9, terwijl dat van de stad 1,0 was.

De stad heeft gisteren geen doden gehad, zei de staat, die versere aantallen bood dan die op de website van Big Apple, hoewel de vermoedelijke sterfgevallen door COVID-19 niet zijn meegerekend, alleen bevestigde.

“We hebben nu meer dan 6 miljoen tests uitgevoerd en de cijfers zijn ongeveer waar we willen dat ze zijn, wat allemaal heel goed nieuws is en zegt dat ons plan werkt,” zei Cuomo in een verklaring.

“De context is echter belangrijk en er zijn onweerswolken aan de horizon in de vorm van nieuwe gevallen in het hele land, en een gebrek aan naleving hier in de staat, en ik roep New Yorkers op om New York Smart en lokale overheden te blijven om goed te staatsbegeleiding afdwingen. ‘

READ  De nieuwe update voor Silent Hill 2 is gepresenteerd door de ontwikkelaar

Hij zei dat de staatsalcoholautoriteit en de Task Force van de staatspolitie zaterdag naar 1070 bars, restaurants en andere vestigingen in de stad en op Long Island gingen en ontdekten dat 36 niet voldeden aan de gezondheidsrichtlijnen te midden van het virus.

Volgens de staat waren er: 18 scofflaw-vestigingen in Queens; 10 in Manhattan; vijf in The Bronx; één op Staten Island en twee in Suffolk County op Long Island.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *