Vasundhara Raje’s Silence On Rajasthan May Be Strategy

Vasundhara Raje’s Silence On Rajasthan May Be Strategy

Vasundhara Raje bleef opvallend stil toen Ashok Gehlot-Sachin Pilot-vete in de openbaarheid kwam

New Delhi:

Het ‘zwijgen’ van senior BJP-leider Vasundhara Raje Scindia over de politieke ontwikkelingen in Rajasthan kan een ‘strategie’ zijn, zei haar partijcollega en vakbondsminister Gajendra Shekhawat zondag.

In een interview met PTI beweerde de heer Shekhawat, die door Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot ervan beschuldigd werd zijn regering te willen omverwerpen, ook dat het de congresleider was die het politieke “drama” in de staat had georkestreerd om zijn rivalen in het feest en buiten.

“Hij heeft niet kunnen verwerken dat ik zijn zoon heb verslagen bij de verkiezingen in Lok Sabha en alles tegen me probeert, met de haak of met een boef om zijn nederlaag te wreken”, zei Shekhawat, die Jodhpur vertegenwoordigt en Vaibhav Gehlot versloeg in Lok in 2019. Sabha-verkiezing met meer dan 2,74 lakh-stemmen.

De heer Shekhawat onderstreepte dat de BJP niets te maken heeft met de politieke crisis in Rajasthan en stelde dat dit de gevolgen zijn van de onderlinge strijd in het congres waarbij de heer Gehlot en zijn voormalige plaatsvervangende Sachin-piloot betrokken waren.

“Met dit aanhoudende drama in de staat wil hij (Gehlot) Sachin (Piloot) en anderen van de partij elimineren. Hij geeft de BJP de schuld van deze hele crisis en probeert het imago van haar leiderschap te beschadigen”, zei Shekhawat.

Gevraagd naar de voormalige premier Vasundhara Raje Scindia die grotendeels zwijgt over de kwestie, zei de heer Shekhawat: “Nou, Vasundharaji’s stilte kan een strategie zijn en soms is stilte luider dan woorden.”

READ  The Lord of the Rings krijgt een nieuwe "Hobbit Life Sim" voor Xbox

Hij weigerde echter uit te werken.

Toen de Gehlot-Pilot-vete in de openbaarheid kwam, hield mevrouw Raje, een tweevoudig eerste minister, een opvallende stilte, hoewel alle andere BJP-leiders van de staat over de kwestie spraken en het congres aanvielen.

Een week later had ze een paar tweets geplaatst waarin stond dat sommige mensen verwarring probeerden te brengen over de politieke ontwikkelingen in de staat en erop stond dat ze achter haar partij en haar ideologie stond.

Haar opmerkingen kwamen op de achtergrond van Nagaur-parlementslid en Rashtriya Loktantrik-partijconferentie Hanuman Beniwal die haar beschuldigde van het hebben van een “interne alliantie” met de heer Gehlot.

De heer Beniwal was een criticus van mevrouw Raje en had de BJP in 2018 verlaten vóór de algemene verkiezingen.

Verschillen tussen Raje en het centrale leiderschap van de partij over de benoeming van de Rajasthan-eenheidschef van BJP in 2018 hadden het meer dan twee maanden vertraagd en uiteindelijk werd overeenstemming bereikt over de naam van Madan Lal Saini.

Nadat de partij de laatste verkiezingen voor de vergadering in Rajasthan had verloren, werd mevrouw Raje aangesteld als vice-president van de BJP.

De heer Shekhawat beweerde dat de minister-president die de MLA’s naar Jaisalmer verplaatst, laat zien dat hij ze niet vertrouwt en dat de regering geen meerderheid heeft.

Hij beweerde dat er een ‘verticale morsing’ was in de deelstaatregering sinds het congres in 2018 aan de macht kwam in de staat, en zei: ‘Toen de CM zelf had gezegd dat hij en Sachin meer dan een jaar niet met elkaar spraken en de helft, dan vertelt het je het hele verhaal. “

READ  Alles wat we zagen in Humble Games Gallery

“Nu MLA’s worden verplaatst naar Jaisalmer in een fort, laat dit duidelijk zien dat de eerste minister zijn eigen MLA’s niet vertrouwt en in plaats van de coronaviruscrisis aan te pakken, hij strijdt om zijn huis op orde te houden. Het toont ook aan dat het de regering ontbreekt meerderheid ‘, zei hij.

Helaas betalen onschuldige mensen van de staat de prijs voor de onderlinge strijd in het congres, zei de BJP-leider.

Gajendra Shekhawat, een tweede keer parlementslid uit Jodhpur, is de Union Jal Shakti-minister.

Hij begon zijn carrière als studentleider aan de Jodhpur University in 1992 en werd daarna geassocieerd met verschillende door RSS ondersteunde organisaties. Hij werkte nauw samen met de voormalige eerste minister en wijlen BJP-leider Bhairon Singh Shekhawat tijdens de congressen in 1993 in Rajasthan.

Hij kwam op de voorgrond voor zijn werk als algemeen secretaris van Seema Jan Kalyan Samiti, een door Sangh gesteunde groep die in grensgebieden van Rajasthan werkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *