Campagne regionaal educatief project HackShield gelanceerd

HOEKSCHE WAARD – Vandaag vond in Krimpen aan den IJssel de kick-off plaats van het regionale project HackShield Future Cyber ​​Heroes. Ook de gemeente Hoeksche Waard doet mee aan dit onderwijsproject. HackShield laat kinderen van 8 tot 12 jaar via een spelprogramma kennismaken met de online wereld.

HackShield leert kinderen over de online wereld

De Security Alliance regio Rotterdam is dit najaar gestart met de regionale uitrol van het project HackShield Future Cyber ​​Heroes. Deelnemende gemeenten aan dit onderwijsproject zijn: Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne. Door het online spel HackShield te spelen, worden kinderen bewust gemaakt van cybercriminaliteit en worden ze weerbaarder. En dat is belangrijk, want criminelen werken niet alleen op straat, maar ook online. Cybercriminaliteit is daarom een ​​toenemend probleem. Daarom roepen de deelnemende gemeenten hun jonge inwoners op om Cyber ​​Agent te worden. U kunt dit doen door het spel HackShield te spelen www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet.

Mobiel Media Lab laat kinderen kennismaken met HackShield

Kinderen die meer willen weten over cybercrime en het spel HackShield kunnen zich aanmelden voor het ‘Mobile Media Lab’. Dit lab – een politietruck die is omgetoverd tot mobiele onderzoeksruimte – staat dinsdag 29 december op het Van der Straatenplein in Mijnsheerenland. In het Mobile Media Lab krijgen de kinderen informatie van de politie en spelen ze het online spel HackShield. Tijdens het spelen van het spel gaan de kinderen fictief in gesprek met hackers en experts om gezamenlijk oplossingen te vinden voor problemen als cyberpesten, online privacy, digitale veiligheid en datalekken. Behalve dat ze de kinderen weerbaarder maken, kunnen ze ook het bewustzijn onder hun dierbaren vergroten. Kinderen kunnen alleen deelnemen als ze zich hebben aangemeld. Dit kan via de website van Bibliotheek Hoeksche Waard www.debhw.nl.

READ  tvOS 14.6 beta is beschikbaar voor testers met Apple TV

Actie ondernemen!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in de gemeente Hoeksche Waard. Daarom zoeken wij Junior Cyber ​​Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Kinderen kunnen ons helpen de gemeente te beschermen. Daarom vragen we hen om Cyber ​​Agent in Hoeksche Waard te worden door HackShield online te spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet. Aan het einde van de campagne worden de beste Cyber ​​Agents in de gemeente officieel gehuldigd. Samen zorgen we voor een veilige online wereld!


Elke avond het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard ontvangen? Schrijf u hier in voor onze gratis nieuwsbrief.


More from Madison Garrett

Spelers van het spel: verdediging

Oregon stond 421 yards toe in dit spel en 29 punten in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *