Capcom onthult concept art en storyboard in ontwikkeling voor misschien wel de meest iconische openingsanimatie in vechtgames

Capcom onthult concept art en storyboard in ontwikkeling voor misschien wel de meest iconische openingsanimatie in vechtgames

Hoeveel tijd er ook verstrijkt, de Street Fighter 2-games blijven de meest iconische en referentiegames in het genre, en dat gaat verder dan alleen de gameplay.

Capcom heeft onlangs een aantal in ontwikkeling zijnde concept art en een storyboard gedeeld voor de opening van Super Street Fighter 2: The New Challengers om het 30-jarig jubileum van de game te vieren sinds de eerste release in speelhallen.

Hoewel het technisch gezien een van de eenvoudigere intro’s in de serie is, kun je zien hoeveel werk er is gestoken in het samenstellen van de animatie van Ryu die daar in zijn nutteloze houding staat te springen voordat hij zijn Hadoken gooit.


Hoewel het geweldig is om de uiteindelijke of bijna definitieve vorm te zien van wat er in de game zal worden verwerkt, is het veel interessanter om het storyboard stap voor stap te zien bewegen door wat de ontwikkelaars wilden laten zien.
Super Street Fighter 2 conceptkunst #1

Super Street Fighter 2 conceptkunst #2

Super Street Fighter 2 conceptkunst #3

Super Street Fighter 2 conceptkunst #4

Klik op afbeeldingen voor grotere versies


Ze maakten specifieke notities van Ryu’s voetenwerk en op en neer gaande bewegingen, en ook hoe ze wilden dat de overgang zou plaatsvinden met de Super op het scherm, gevolgd door het SF2-logo.


Als je nieuwsgierig bent wie verantwoordelijk is voor het ontwerp, lijkt het erop dat de eer naar Shoei Okano gaat, die aan veel van de belangrijkste kunstwerken voor SF2 heeft gewerkt, evenals aan andere titels zoals Bionic Commando, Street Fighter Alpha 3 en Capcom vs. SNK.

READ  Nintendo is Pikmin 4 aan het updaten naar versie 1.0.2, en dit is wat er in zit


Ruim 30 jaar later ziet de opening van Super Street Fighter 2 er nog steeds geweldig en zeer indrukwekkend uit voor 1993, om daarna met Turbo nog meer toe te voegen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *