CBI betrapt ₹ 424 crore scam; Bulandshahr-bedrijf geboekt

CBI busts a scam

CBI betrapt oplichterijIBT creatief

De CBI kraakte zijn zweep tegen bankfaillissanten en voerde donderdag huiszoekingen uit bij de in Bulandshahr gevestigde Santosh Overseas Limited en zijn directeur Sunil Mittal in verband met een vermeende fraude van meer dan Rs 424 crore.

CBI-functionarissen hier zeiden dat het huiszoekingen heeft uitgevoerd in Uttar Pradesh’s Bulandshahr en Delhi.

De CBI boekte het bedrijf en Mittal in verband met een klacht van een consortium van zeven banken onder leiding van de IDBI, waarin werd beweerd dat ze waren bedrogen voor een bedrag van Rs 424.07.

Een woordvoerder van het CBI zei dat beweerd werd dat het lenende bedrijf bij een valse aankooporder van een geassocieerde onderneming het inpakkrediet van de banken had gebruikt.

CBI betrapt oplichterij

Wikimedia

“Er werd verder beweerd dat het bedrijf lopende rekeningen bij niet-consortiumbanken aanhield en dat de verkoopopbrengst via deze rekeningen werd geleid zonder medeweten van consortiumleden”, aldus de woordvoerder.

De CBI beweerde dat het bedrijf zware transacties heeft verricht met verbonden partijen die geen TIN-registratie enz. Hadden.

Huiszoekingen bij de verdachten in Delhi en Bulandshahr hebben geleid tot het herstel van bepaalde belastende documenten en materiaal, voegde de ambtenaar eraan toe.

(Met input van IANS)

READ  The Last of Us Part 2 krijgt een exclusieve PS5-prestatie-update
Written By
More from Aubrey Mason
Himesh Reshammiya en Javed Ali worden lid van het juryteam van ‘Sa Re Ga Ma Pa Li’l Champs’
Himesh Reshammiya en zanger Javed AliSociale media Zanger-componist Himesh Reshammiya en zanger...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *