Chicago ziet opkomst in autodiefstal en leidt tot ‘Grand Theft Auto’-verbod

Democratische plaatsvervanger van ChicagoSouth Side heeft vorige week een wetsvoorstel ingediend waarin wordt opgeroepen tot het verbieden van sommige videogames in een poging om de recente escalatie van gewelddadige criminaliteit in de stad, waaronder autodiefstal, te bestrijden.

Chicago Sun-Times genoemd Vertegenwoordiger Marcus Evans Jr. heeft opgeroepen tot een wijziging van de bestaande wet die de verkoop van spellen met de afbeelding van “autodiefstal met bestuurder of passagier” zou verbieden.

Vos 32 genoemd Earley Walker, een filantroop in de stad, zei dat videogames zoals “Grand Theft Auto” een impact kunnen hebben op jonge geesten. Het rapport gaf aan dat sommige van de vermoedelijke ontvoerders in de stad niet eens oud genoeg zijn om legaal te rijden.

De politie van Chicago zei vorige maand dat een 14-jarige was gearresteerd wegens zijn betrokkenheid bij verschillende autodiefstallen, waaronder het beroven van een politieagent buiten dienst. De politie van Chicago zegt dat autodiefstal vorig jaar met ongeveer 135% is gestegen tot 1.415 en dit jaar in een hoog tempo doorgaat.

De jongste autokaper die bij de recente aanslagen werd gearresteerd, was volgens de politie 12 jaar oud. Daders werken vaak in ploegen en worden gemotiveerd door te rijden of het gestolen voertuig te gebruiken om andere misdrijven te plegen.

Het rapport gaf aan dat het spel in andere landen “verboden of gecensureerd” is. Het idee van de wetgeving is om te voorkomen dat dit speelgoed wordt verkocht aan kinderen in de staat.

Depaul’s psychologieprofessor vertelde Fox 32 dat deze games een rol zouden kunnen spelen bij het vergroten van gewelddadige uitkomsten, maar dat dit waarschijnlijk niet de enige factor was. Rockstar Games reageerde niet onmiddellijk op een vraag van Fox News.

READ  PS5-voorraad: GameStop is niet op voorraad, maar hier is waar je moet kijken

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport

Written By
More from Lesley Curry

Het beeld-in-beeld van de YouTube-website werkt weer op iOS 14

De website van YouTube ondersteunt nu opnieuw de beeld-in-beeldmodus van iOS 14,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *