Na de rechtszaak betaalt Epic iedereen terug die een Fortnite- of Rocket League-buitdoos heeft gekocht

Als je ooit een blinde buitdoos koopt in Fortnite of Rocket League, krijg je je geld terug in de in-game valuta. Dit is een uitkomst van een groepsactie, wat betekent dat je automatisch 1.000 Fortnite V-Bucks of 1.000 Rocket League ontvangt als je in een game een blinde buitbox koopt.

De schikking zelf moet nog worden onderworpen aan definitieve goedkeuring, maar Epic biedt deze terugbetalingen al op voorhand aan. Bovendien wijst de voorgestelde schikking $ 26,5 miljoen aan “contanten en andere voordelen” toe aan Amerikaanse spelers die een wettelijke onrechtmatige daad tegen het bedrijf willen indienen. Epic vergoedt tot $ 50 aan lootboxaankopen van geldige claims. U kunt een claim indienen op Officiële schikkingswebsite van Epic Games

Fortnite: Save the World introduceerde tot 2019 blinde buitkisten in de vorm van Loot Llamas, hoewel er geen vergelijkbaar systeem is opgenomen in de meest populaire Fortnite Battle Royale. Nu laten Fortnite’s Loot Llamas je zien welk item je moet kopen voordat je het koopt. Rocket League verliet loot boxes in hetzelfde jaar, kort nadat ontwikkelaar Psyonix werd overgenomen door Epic.

“We zijn gestopt met het aanbieden van loot boxes voor willekeurige items zoals Fortnite Loot Llamas en Rocket League Crates, omdat we ons realiseerden dat sommige spelers herhaaldelijk teleurgesteld waren door het niet ontvangen van de willekeurige items waarop ze hoopten,” vertelde Epic CEO Tim Sweeney ons in een e-mail. “Spelers moeten van tevoren weten waarvoor ze betalen als ze in-game aankopen doen.”

Dit is met name niet dezelfde class action-rechtszaak over de Fortnite loot boxes die in 2019 de krantenkoppen haalde. Over het algemeen beginnen games eindelijk afstand te nemen van het genereren van inkomsten met de blinde loot box na de intense weerslag tegen EA, namelijk de ‘verrassing mechanics “in Star Wars: Battlefront 2, hoewel games als EA’s FIFA en Activision-Blizzard’s Overwatch er nog steeds gebruik van maken.

READ  Onder ons proberen ontwikkelaars te voorkomen dat een hack games verstoort

Written By
More from Max Mcgee

Andhra Man loopt achter zoon aan, hamert hem dood

Andhra Pradesh: CCTV-beelden van de parkeerplaats van het huis tonen de moord....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *