China biedt Latijns-Amerika en het Caribisch gebied een lening van 1 miljard dollar voor toegang tot zijn Covid-19-vaccin

How vaccines stop the spread of viruses

“De Chinese minister van Buitenlandse Zaken zei dat het vaccin dat in zijn land is ontwikkeld een openbaar voordeel voor universele toegang zal zijn, en dat zijn land een lening van 1 miljard dollar zal aanwijzen om de toegang te ondersteunen [to the vaccine] voor de naties van de regio ‘, aldus de verklaring.

Tijdens een dagelijkse briefing op donderdag bedankte de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador China na de aankondiging van de lening.

“We zijn China erg dankbaar, met de Chinese regering, de president – u herinnert zich dat ik de kans had om hem telefonisch te spreken – we vroegen hem om ondersteuning met medische apparatuur, er kwamen veel hulpvluchten vanuit China.”

‘Er is altijd genoeg materiaal geleverd, medicijnen en nu is er een aanbod’, voegde hij eraan toe.

De virtuele bijeenkomst op woensdag werd geleid door de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken, Marcelo Ebrard en Wang Yi. Hun tegenhangers uit Argentinië, Barbados, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad en Tobago en Uruguay sloten zich ook aan.

Voorafgaand aan de bijeenkomst zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, in zijn dagelijkse briefing dat tijdens de pandemie, “China en Latijns-Amerikaanse en Caribische landen, hoewel de oceanen uit elkaar, stonden samen tegen deze gemeenschappelijke vijand en voerden praktische en effectieve samenwerking ten voordele van al onze mensen.”

Hij zei dat de bijeenkomst “de consensus tussen de twee partijen over de gezamenlijke bestrijding van de pandemie zou versterken, het politieke wederzijdse vertrouwen zou versterken, het multilateralisme zou steunen” en een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de regio’s zou opbouwen.

READ  Miller bij Canucks scoort winnaar in verlenging na late gelijkspel van Sharks
Latijns-Amerika werd het epicentrum van de wereldwijde pandemie eind mei. EEN CNN-analyse van de gegevens van de Johns Hopkins University (JHU) vorige week bleek dat Latijns-Amerika en het Caribisch gebied meer coronavirusdoden hadden geleden dan de VS en Canada – hoewel de laatste nog steeds meer doden per hoofd van de bevolking had gemeld.
Brazilië heeft volgens JHU het op één na hoogste aantal gevallen wereldwijd, na de VS, met meer dan 2,2 miljoen mensen besmet. figuren. Het Chinese biotechbedrijf Sinovac is begonnen met een fase 3-vaccinonderzoek in het land, naast een ander fase 3-onderzoek door de universiteit van Oxford en het farmaceutische bedrijf AstraZeneca.
Peru, Chili en Mexico staan ​​ook in de top tien van landen voor bevestigde gevallen, terwijl het virus zich ook verspreidt Venezuela, waar bezorgdheid is geuit over het gebrekkige gezondheidszorgsysteem van het land.

De overheidsreacties op het virus waren in Latijns-Amerika radicaal verschillend, maar de informele beroepsbevolking in de regio en de hoge mate van ongelijkheid zijn enkele van de factoren die de groeiende uitbraak veroorzaken.

Coronavirus heeft ook de kloof ertussen verdiept de VS en China, waarbij de regering-Trump herhaaldelijk uithaalt naar China vanwege zijn vroege reactie op het virus.

Zamira Rahim en Emma Reynolds van CNN droegen ook bij aan dit rapport.

Written By
More from Max Mcgee
Roadmap en patchgrootte van Call of Duty seizoen 6 onthuld
Call of Duty: Modern Warfare en Warzone Seizoen 6 komt later vanavond...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *