Tegenslag In de rechtbank zoekt Ashok Gehlot een ontmoeting met de gouverneur om MLA’s te paraderen

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot had donderdag ook gouverneur Kalraj Mishra ontmoet. (Het dossier)

Jaipur:

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot zal naar het huis van de gouverneur gaan met Congress MLA’s nadat Sachin Pilot en andere congresrebellen een uitstel van de High Court hebben gekregen. De rebellen kunnen voorlopig niet worden gediskwalificeerd, aldus de rechtbank.

De Chief Minister zal naar verwachting de media toespreken alvorens naar de gouverneur Kalraj Mishra te gaan met congres-MLA’s. Gisteren had hij een ontmoeting met de gouverneur en besprak hij een vergadersessie, wat aangeeft dat hij zich voorbereidt op een krachtmeting.

Het plan van de heer Gehlot om de gouverneur te ontmoeten volgde kort nadat het Hooggerechtshof van Rajasthan een “status quo” had gelast op kennisgevingen van diskwalificatie door de spreker aan de rebellen, waaronder Sachin Pilot, die vorige week werd ontslagen als vice-eerste minister.

Het gerechtelijk bevel houdt in dat de Spreker geen actie kan ondernemen totdat de grotere grondwettelijke kwestie van zijn bevoegdheden is beslist. Die vraag wordt maandag door de Hoge Raad behandeld.

‘Ik heb de cijfers’, vertelde Ashok Gehlot de gouverneur tijdens hun derde bijeenkomst sinds de rebellencrisis bijna twee weken geleden uitbrak. Een assemblagesessie werd besproken, maar de heer Gehlot noemde geen data, vertelden Raj Bhawan-bronnen aan NDTV.

‘We zullen binnenkort de assemblagesessie bijeenroepen. We hebben een meerderheid. Alle congres-MLA’s zijn verenigd’, vertelde de Chief Minister de journalisten vóór die bijeenkomst. Hij voegde toe dat hij hoopte dat sommige dissidente MLA’s de sessie zouden bijwonen. ‘Zonder hen hebben we een volledige meerderheid en zullen we op basis van deze meerderheid naar het Parlement gaan en we zullen het bewijzen’, zei hij.

READ  Schattige Tales from Borderlands krijgt eindelijk een vervolg in 2022

Het congres heeft een kleine voorsprong op de oppositie en heeft slechts twee meer dan de meerderheid van 101 in de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering. Team Pilot heeft 19 MLA’s en de BJP heeft 72. Inclusief kleinere partijen en onafhankelijke leden heeft de oppositie momenteel 97.

Als Team Pilot wordt gediskwalificeerd, zal het de Chief Minister helpen door de meerderheid te verlagen. Maar als ze de zaak winnen om MLA’s van het Congres te blijven, kunnen ze de regering in gevaar brengen door tegen te stemmen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *