China Pullback in betwist gebied in Ladakh om vandaag compleet te zijn: bronnen

China heeft troepen met minstens een kilometer teruggetrokken in de gespannen vallei van de Galwan-rivier (representatief)

New Delhi:
China heeft de troepen met 2 km teruggetrokken in betwiste delen van Ladakh, nabij de gespannen vallei van de Galwan-rivier, inclusief Hot Springs, aldus bronnen vandaag. De Chinese terugtrekking van troepen in Hot Springs, of Patrol Point 15, zal vandaag en morgen in Gogra (Patrol Point 17A) worden voltooid, aldus bronnen. Als onderdeel van de terugtrekking aan beide kanten na de dodelijke botsing van 15 juni waarbij 20 Indiase soldaten werden gedood tijdens de dienst, begon China gisteren troepen terug te trekken en structuren te ontmantelen vanuit drie punten in Ladakh, waaronder Galwan.

Hier zijn 10 punten over de afstand tussen India en China in Ladakh:

  1. Chinese troepen trokken gisteren bijna 2 km terug in de vallei van de Galwan-rivier. Ook Indiase soldaten trokken zich terug en tussen de twee strijdkrachten werd een bufferzone of niemandsland gecreëerd.

  2. China ontmantelde zijn kamp op PP 14 of Patrol Point 14, het verste punt van patrouilleren langs de LAC voor India, dicht bij de locatie van de botsing van 15 juni. Het Chinese leger ontmantelde tenten en constructies op de locatie en voertuigen werden teruggetrokken uit de regio.

  3. Als onderdeel van het uittredingsproces is India overeengekomen om het patrouilleren van de voet bij PP 14 tijdelijk op te schorten totdat de militaire besprekingen – er zijn drie ronden sinds de vechtpartij – zijn afgerond. Maar de bewaking zal doorgaan met drones. Vandaag heeft China de troepen met 1,8 km teruggetrokken bij Gogra en bij Hot Springs, ongeveer 40 km van PP 14.

  4. De ontwikkelingen vonden plaats nadat de twee partijen waren overeengekomen om “volledig los te komen” van het grensflitspunt en te zorgen voor “een gefaseerde en stapsgewijze escalatie in de grensgebieden tussen India en China”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.

  5. Op zondag spraken de nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval en de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi twee uur lang aan de telefoon. Volgens een officiële verklaring waren de twee het erover eens dat “het noodzakelijk was om op zijn vroegst volledige volledige terugtrekking van de troepen langs de Line of Actual Control (LAC) en de-escalatie uit de grensgebieden tussen India en China te verzekeren voor volledig herstel van vrede en rust ‘.

  6. “Ze hebben opnieuw bevestigd dat beide partijen de lijn van daadwerkelijke controle strikt moeten respecteren en in acht moeten nemen en geen eenzijdige actie mogen ondernemen om de status-quo te wijzigen en samen te werken om elk incident in de toekomst te vermijden dat de vrede en rust in grensgebieden zou kunnen verstoren,” zei de verklaring van de regering. Maar dit deel was niet opgenomen in de officiële notitie van Peking over het gesprek.

  7. China zei dat fronttroepen “effectieve maatregelen” nemen en “vooruitgang” boeken om de spanningen in de Galwan-vallei op te heffen en te verlichten. “China en India hebben vooruitgang geboekt door effectieve maatregelen te nemen voor fronttroepen om de grenssituatie uit te schakelen en te de-escaleren tijdens de gesprekken tussen de twee legers op derde niveau op 30 juni”, zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Zhao Lijian.

  8. Hier is echter geen significante verandering opgetreden in de Chinese posities in gebieden aan het Pangong-meer dat India als zijn eigen bezit; bijna 190 Chinese structuren, waaronder tenten en accommodatie, zijn opgezet in gebieden waar het Indiase leger volgens onderling overleg patrouilleerde.

  9. Regeringsbronnen zeggen tegen NDTV dat ze “voorzichtig hoopvol” zijn op een Chinese terugtrekking uit alle gebieden medio juli, tegen die tijd dat militaire leiders naar verwachting opnieuw een gesprek op hoog niveau zullen voeren.

  10. De agressie van China aan de grens in Ladakh zou worden veroorzaakt door de aanleg van nieuwe wegen en andere infrastructuur in de regio door India.

READ  DRX zal in januari 2024 aanwezig zijn op het OFF//SEASON-evenement in China

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *