Verward berichten van de regering over China

Verward berichten van de regering over China

Er is al meer dan twee maanden een gespannen confrontatie tussen Indiase en Chinese troepen op verschillende plaatsen van Line of Actual Control (LAC). De meest besproken punten zijn gebieden waar Chinese invallen zijn vastgesteld via satellietbeelden en niet noodzakelijkerwijs door de Indiase regering. Ze bevinden zich in gebieden van de Pangong Lake Fingers 4-8, Galwan Valley, Naku La, Hot Springs. Volgens berichten in het nieuws is het proces van uittreding in Galwan-vallei begonnen, toen de Chinese troepen zich terugtrokken en de structuren neerhaalden die een nieuw militair kamp voor hen in de regio vormden. De informatie was echter net zo wazig als de situatie ter plaatse en de Indiase regering was niet bereid duidelijkheid te geven over de omvang van de invallen aan onze kant van de grens. De meeste informatie die beschikbaar is, is afkomstig van onafhankelijke defensieanalisten en experts, waaronder gepensioneerde generaals van het leger, waardoor het moeilijk is om essentiële en fundamentele details vast te stellen. Als de communicatie van de regering duidelijk was geweest voor haar burgers, zou het vertrouwen in hun beslissingen volledig zijn geweest; Helaas, hoewel er in hun verhaal gapende gaten bestaan, wordt elke vraag aan de regering beschouwd als een anti-nationale zet.

De relatie tussen India en China is complex geweest, zonder vertrouwen na de oorlog van 1962. Ondanks de vele dialogen, uitwisselingen, bilaterale overeenkomsten en vertrouwenwekkende maatregelen in de afgelopen 70 jaar van ons diplomatiek engagement, bestaat er een ongemakkelijk wapenstilstand. Beide partijen hebben zich echter verbonden tot grensovereenkomsten, tot voor kort toen China zijn ante verhoogde aan de grens die leidde tot de dood van onze 19 jawans en een commandant bij de Patrol Point 14 van Galwan Valley op 15 juni, wat 53 jaar van een fragiele vrede bij het LAC. Het is geen verborgen feit dat PM Modi, nadat hij aan de macht was gekomen door de UPA aan te vallen vanwege zijn veronachtzaming van de nationale veiligheid, zijn beleid ten aanzien van China veranderde en de betrekkingen van India met de draak wilde verbeteren door deel te nemen aan 18 vergaderingen (de hoogste van alle Premier), waaronder twee bilaterale, informele uitwisselingen tussen president Xi Jinping en hemzelf. Het handelstekort verdubbelde bijna in het voordeel van China, nadat de BJP-regering China van haar lijst van “zorgwekkende landen” had verwijderd. Er zijn in het verleden gevallen van schermutselingen geweest, maar dit is verreweg het meest gewelddadig geweest en er is op meerdere punten aan onze grens vijandigheid geweest om een ​​reactie uit te lokken.

READ  Warzone-spelers zijn verdeeld, waarbij de "stapelende" meta domineert.

Ondanks de provocatie werkt de Indiase regering met grote terughoudendheid; met beperkte mogelijkheden, begrijpt het land de uitdaging wel, maar de blunder en voortijdige verheerlijking kan het beste worden vermeden. De minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Defensie en de premier hebben diplomatiek contact gehad met de wereldleiders terwijl ze het moreel van het leger hoog hebben gehouden over de Chinese kwestie, maar het is onverstandig om de besluiten om hun populaire apps in de natie te boycotten een “digitale staking” te noemen. -vereenvoudiging van de uitdaging. Het succes van India zou zich militair willen versterken door de infrastructuur te verbeteren, onze strijdkrachten beter uit te rusten, diepere strategische partnerschappen aan te gaan met landen die voor een vergelijkbare uitdaging staan ​​en niet voor de Chinese druk te buigen. India zal passende maatregelen moeten nemen om de expansieve agenda van China te dwarsbomen. Een oogje dichtknijpen voor de invallen en zeggen dat niemand ons grondgebied is binnengekomen, zoals de premier deed op de dag van de all-party meeting op 20 juni, ondermijnt de moed van onze gemartelde soldaten en moedigt China aan om nieuwe te maken claims op ons land.

De berichten van de regering waren niet coherent met het feit dat ze allemaal op verschillende tonen spraken. De minister van Defensie was het er in een interview over eens dat er een grote opeenhoping van Chinese troepen aan de grens was, terwijl de premier dit ontkende; op dezelfde manier heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken toegegeven dat er binnen ons grondgebied structuren zijn gecreëerd en hun Chinese tegenhanger heeft verzocht om de status quo ante van mei te verzekeren. De ambassadeur van India in China gaf meer details, maar de regering viel zwaar op het persbureau dat hem interviewde.

READ  Cyberpunk 2077: Patch 1.1 is nu beschikbaar voor pc, consoles en Stadia

De nieuwste staements van beide kanten verschillen ook. Het is een beetje voorbarig dat de National Security Advisor, die de hele tijd grotendeels stil is geweest, hiervoor de eer krijgt. De verklaring van China noemt India nog steeds de agressor in de Galwan-vallei en waarschuwt resoluut dat ze hun grondgebied zullen blijven beschermen. India moet deze bewering vanuit China categorisch en nadrukkelijk afwijzen. Het land is verenigd in zijn vastberadenheid om ervoor te zorgen dat we, ongeacht de maatregelen die de regering tegen China neemt, resoluut achter hen staan ​​en dat het onaanvaardbaar is om China te laten wegkomen met deze flagrante overtreding en te proberen onze kaarten te veranderen. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat India al deze bewegingen van de draak met de behoedzaamheid behandelt die het verdient totdat al hun soldaten die ons land zijn binnengedrongen niet alleen maar worden teruggeduwd, maar wordt aangetoond dat India, net als in 1967, soevereiniteit en territoriale integriteit met alle de ernst die het verdient en elke wijziging daarin zal ernstig worden aangepakt.

(Priyanka Chaturvedi is lid van Rajya Sabha en vice-leider Shiv Sena)

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn de persoonlijke meningen van de auteur. De feiten en meningen in het artikel weerspiegelen niet de mening van NDTV en NDTV aanvaardt hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *