China vraagt ​​om downloads van Didi-app op te schorten vanwege datalek

Een navigatiekaart op de Chinese taxi-gigant Didi-app op een mobiele telefoon verschijnt voor het logo van de app dat wordt weergegeven op deze illustratieve foto, genomen op 1 juli 2021. REUTERS/Florence Law/Illustration

PEKING (Reuters) – De Chinese cybertoezichthouder zei zondag dat het app-winkels voor smartphones had besteld om te stoppen met het aanbieden van DIDI.N nadat het had ontdekt dat de gigant van het passagiersvervoer illegaal persoonlijke gegevens van gebruikers had verzameld.

De China Cyberspace Administration (CAC) zei dat het Didi had gevraagd om wijzigingen aan te brengen om te voldoen aan de Chinese regels voor gegevensbescherming, vier dagen nadat Didi begon te handelen op de New York Stock Exchange, nadat het $ 4,4 miljard had opgehaald bij een beursgang.

De anticorruptiecommissie heeft de aard van de overtreding van Didi niet gespecificeerd in een verklaring op haar sociale media-feed.

Didi reageerde door te zeggen dat het is gestopt met het registreren van nieuwe gebruikers en zijn app uit de app stores zal verwijderen. Het zei dat het wijzigingen zou aanbrengen om aan de regels te voldoen en de rechten van gebruikers te beschermen.

China heeft binnenlandse technologiereuzen hard aangepakt vanwege zorgen over antitrust en gegevensbeveiliging.

Didi verscheen woensdag in de handel in een beursgang die het bedrijf waardeerde op $ 67,5 miljard, ruim onder de $ 100 miljard waarop het had gehoopt, en waar potentiële investeerders weerstand aan hebben geboden. Lees verder

Redex Research Director Kirk Bodry, die berichten plaatst op Smartkarma, zei dat de zet van CAC “agressief” leek.

“(Het) geeft wel aan dat het proces enige tijd kan duren, maar ze hebben een grote bewezen basis, dus de impact op de korte termijn zal op dit moment waarschijnlijk worden gedempt”, zei hij.

READ  Hoe Facebook-video's te downloaden

Onderzoek

Didi werkte nog in China voor mensen die het al hadden gedownload. Het biedt gemiddeld meer dan 20 miljoen vluchten in China per dag.

CAC kondigde vrijdag een onderzoek aan naar de zaak van Didi om de “nationale veiligheid en het algemeen belang” te beschermen, waardoor de koers van het aandeel met 5,3% daalde tot $ 15,53. Lees verder

De aandelen werden verkocht voor $ 14 per aandeel bij de IPO – de top van het aangegeven bereik.

Didi, dat diensten levert in China en meer dan 15 andere markten, verzamelt elke dag enorme hoeveelheden realtime navigatiegegevens. Het gebruikt enkele gegevens voor zelfrijdende technologieën en verkeersanalyse.

Didi had de Chinese regelgeving uiteengezet in zijn IPO-prospectus en zei: “We volgen strikte procedures bij het verzamelen, overdragen, opslaan en gebruiken van gebruikersgegevens in overeenstemming met ons gegevensbeveiligings- en privacybeleid.”

Een bericht op de China-app van Didi toonde aan dat het zijn gebruikersinformatie en gegevensprivacybeleid had bijgewerkt op 29 juni, de dag voor zijn commerciële debuut. In een verklaring aan Reuters beschreef Didi de verhuizing als een “reguliere update” na het toevoegen van twee nieuwe diensten aan de app binnen zijn chauffeursbedrijf.

Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Will Cheng en onderging eerder regelgevend onderzoek in China over zijn veiligheids- en exploitatievergunning. Lees verder

(Rapportage door Yili Sun, Tony Munro en Scott Murdoch in Hong Kong; redactie door Kevin Levy

Onze criteria: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

Written By
More from Eda Greene
Waar kunt u de MTG Arena mobiele app voor Android-apparaten en telefoons downloaden uit de Google Play Store
De MTG Arena mobiele app Beschikbaar in Google Play Store! Dit betekent...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *