Chips die de PS5- en Xbox Series X/S-horlogeprijzen aandrijven stijgen

Close-up van halfgeleiders

Foto: GlitterStudio (aandelenstrijd)

De wereldwijde halfgeleiderindustrie leed deze week een potentieel grote tegenslag toen Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), een prominente chipmaker die onder meer Apple, Toyota en andere internationale bedrijven tot zijn klantenlijst rekent, heeft aangekondigd de prijzen voor zijn productassortiment te verhogen. Nikki Azië Rapporten Dat TSMC de prijzen met maximaal 20 procent zou kunnen verhogen.

Voor sommige bedrijven die zaken doen met TSMC, is het voordeel al aanwezig, volgens Nikki. Voor anderen, zoals DigiTimes RapportenHet zal pas ergens volgend jaar van kracht worden.

Dus, wat betekent dit voor jou? Oke, Nikki Hij merkt op dat een stijging van de kosten aan het einde van de productie meestal een stijging van de kosten voor de consument betekent (ook bekend als Intro to Basic Economics 101). Het is echter onduidelijk hoeveel consumentgerichte labelprijsstijgingen zullen zijn – of welke specifieke producten stroomafwaarts pieken zullen zien. Natuurlijk zijn halfgeleiders te vinden in allerlei moderne technologie, van auto’s tot mobiele telefoons tot pc’s. Maar ze zijn ook belangrijke componenten in enkele van de meest gewilde technologieën: consoles van de volgende generatie.

Ja, PlayStation 5 en Xbox Series X/S maken gebruik van CPU’s en GPU’s die zijn ontwikkeld door Advanced Micro Devices (AMD). als Tom’s apparaten genoemd in maartAMD is een van de grootste klanten van TSMC.

TSMC-hoofdkantoor in San Jose

Foto: Michael VI (aandelenstrijd)

De PS5 is verkrijgbaar in twee modellen: een standaardversie van $ 500 en een versie van $ 400 die in principe hetzelfde is, maar geen schijf bevat. Ondertussen kosten de volgende generatie Xbox-consoles $ 500 (voor de duurdere X-serie) of $ 300 (voor de slankere, minder krachtige S-serie). Sony noch Microsoft hebben melding gemaakt van een prijsverhoging voor klanten na de verhoging van TSMC, en geen van beide bedrijven zal er een doorvoeren. Per slot van rekening heeft het, behalve opmerkelijke ontwerpoplossingen – de laatste generatie PS4 Pro- en Xbox One X-upgrades – een fabrieksconsole. meer Prijzen voor hun basisaanbod?

Hoogstwaarschijnlijk: consoles misschien Opnemen wordt moeilijker.

Het is geen geheim dat Het tekort aan chips Een van de belangrijkste factoren die gamers ervan weerhouden de volgende generatie PS5’s en Xboxen te beveiligen. Als er één regel van het kapitalisme is, dan is het wel dat iemand altijd de rekening moet betalen. Na de prijsstijging zal TSMC de hogere kosten doorberekenen aan AMD, die dit waarschijnlijk zal doorberekenen aan Sony en Microsoft. Het verhogen van de labelprijs van toch al dure consoles zou een gegarandeerde PR-ramp zijn. De volgende logische kostenbesparende oplossing – en je hebt geen MBA nodig om dit te zien – is om het aantal duurdere dingen dat je in productie brengt te verminderen. In dit geval betekent dit voor Sony en Microsoft dat je minder AMD GPU’s en CPU’s hoeft aan te schaffen.

Of misschien is dit allemaal ongegronde speculatie – gebaseerd op het idee dat elk bedrijf niet aansprakelijk is – en zal er nooit iets veranderen. Immers, AMD Ongeveer een winst van 1,5 miljard dollar Tijdens 2021 Q1 en a Verdiende $ 1,8 miljard in het tweede kwartaal. tegen een stootje kan.

READ  De volledige briefing van de Xbox Series X lekt online
Written By
More from Vanessa Hale

Waarom zou je een VPN voor Xbox gebruiken?

Virtual Private Networks, ook wel VPN’s genoemd, zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *