Chrome brengt live ondertitelingsfunctie naar elke audiobron op internet

In zoomen Iemand houdt echt van Google Chrome.

Google officieel De “Live Caption” -technologie voor elke website met de nieuwe versie van Chrome. Ken dat toe Voor de eerste keer Op Pixel-telefoons en zou beschikbaar moeten zijn op de meeste Android 10+ apparaten, het stelt je in staat om de spraak-naar-tekst-technologie van Google eenvoudig toe te passen op elke audiobron, waardoor het gemakkelijk wordt om ondertitels te krijgen op de audio die het toegankelijkheidsgedeelte mist. Vanaf vandaag heeft Google de functie uitgerold in Chrome 89 en later op desktopcomputers.

U kunt de functie inschakelen in de Chrome-instellingen door naar “Geavanceerd” en “Toegankelijkheid” te gaan en vervolgens “Live bijschrift” in te schakelen. Live-ondertiteling wordt op webpagina’s weergegeven als een grijs vak dat wordt gevuld met tekst tijdens het afspelen van video of audio. U kunt aan de doos trekken zodat deze nooit in de weg zit en u kunt zelfs kiezen uit twee formaten. Live Caption zal proberen te werken met elke audiobron op internet; U kunt het vak elke keer dat u een pagina laadt tijdelijk sluiten, maar het is niet mogelijk om het op sommige websites in te schakelen en op andere uit te schakelen.

Sommige Google-services, zoals YouTube en Google Meet, hebben al geruime tijd automatisch gegenereerde ondertiteling, dus ze zijn daar niet erg handig, maar een mooie EHBO-doos voor al het andere. Dat betekent dat podcasts, Twitch-streaming, sociale mediasites, andere videochatdiensten, streaming-sites en meer allemaal aan bod komen. De functie probeert zelfs de muziek een naam te geven. Het is niet perfect, maar het werkt goed voor duidelijk gesproken woorden.

Google zegt dat alle verwerking lokaal op uw apparaat wordt uitgevoerd en niet op internet zal worden voltooid. Interessant is dat het voor het eerst inschakelen van de functie resulteert in een download van 10 seconden. Op mijn computer lijkt Chrome ongeveer 130 MB aan spraakgegevens te hebben gedropt in twee nieuwe mappen genaamd ‘SODA’ (Toespraak Op het API-apparaatEn “SODALanguagePacks”. Op dit moment werkt de functie alleen voor Engels, het enige taalpakket is “en-US”, maar het lijkt erop dat er uiteindelijk ondersteuning voor meerdere talen zal komen.

Op dit moment zegt Google Live Caption “ondersteunt momenteel Engels en is wereldwijd beschikbaar in de nieuwste versie van Chrome op Windows-, Mac- en Linux-apparaten en zal binnenkort beschikbaar zijn in ChromeOS.”

READ  Facebook begint met het publiekelijk testen van Dark Mode-ondersteuning op iOS, hier is hoe je dit kunt inschakelen
Written By
More from Lesley Curry

Waarom zou (en mag) niet wachten op de Nintendo Switch Pro

Met geruchten Nintendo Switch 2 In de praktijk vraagt ​​u zich misschien...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *