Chrome voor Android introduceert een aanpasbare werkbalksnelkoppeling

Google was historisch Heel voorzichtig met verandering De interface en lay-out van Chrome dankzij het zeer grote gebruikersbestand. Een van deze wijzigingen is echter mogelijk in de maak in Chrome voor Android met de toevoeging van een aanpasbare werkbalksnelkoppeling.

Op Android blijft de gebruikersinterface van Chrome – na Duplex / Duet zijn verlaten – Werkbalk met startknop, adresbalk, tab-switcher en volledig menu, met veel acties in een lange lijst.

Het lijkt erop dat Google nu op grote schaal een “toolbar-snelkoppeling” uitrolt tussen de omnibox en de tab-knop / teller. Een van de drie acties kan hier verschijnen: Nieuw tabblad (plusteken), Delen of Gesproken zoekopdracht (microfoon).

De knop die u ziet, is standaard ‘Gebaseerd op uw gebruik’, waarbij Google ‘Huidige aanbeveling’ levert. Nieuw tabblad en delen staat al in de volledige lijst, terwijl gesproken zoekopdrachten verschijnen wanneer u op de adresbalk tikt. De eerste twee kunnen als belangrijk worden beschouwd voor het gebruik van de browser en het is logisch waarom ze moeten worden opgeheven. In feite plaatst het vervallen Chrome Duet’s herontwerp van de onderste balk deze acties centraal.

Gebruikers kunnen echter handmatig de gewenste snelkoppeling selecteren en zelfs de werkbalkextensie volledig uitschakelen via de Chrome-instellingen (onder Geavanceerde opties net onder de startknop, die ook kan worden uitgeschakeld). Je kunt het ook handmatig krijgen met deze tag:

chrome://flags/#Adaptive-button-in-top-toolbar-customization

Werkbalk snelkoppeling keert terug naar Chroom 92 voor Android in juli 2021. Destijds werd het voor sommige mensen uitgerold als onderdeel van reguliere A/B-tests. Het is de afgelopen weken veel breder beschikbaar geweest, ook nadat versie 101 op dinsdag was gestabiliseerd, maar Google heeft de functie niet officieel aangekondigd en het kan uiteindelijk worden uitgevoerd.

READ  Valve's Steam Deck kan nu meer games spelen dan tijdens het opstarten

Deze extensie is een kleine aanpassing aan de grote lay-out (en kan gemakkelijk worden genegeerd/uitgeschakeld), maar het is een onbeduidende toevoeging aan de Chrome-layout-UI voor Android. (De laatste was De materialen die u vernieuwt waar de functionaliteit niet is veranderd.) Google moet denken dat deze knop een verbetering is die groot genoeg is voor gebruikers om hem vrij te geven.

Meer over Chrome:

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
De ondertekeningssleutel voor Android-apps van Samsung is gelekt en wordt gebruikt om malware te ondertekenen
De cryptografische ondertekeningssleutel van een ontwikkelaar is een van de belangrijkste pijlers...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *