Chromebooks krijgen ook een gamemodus voor Android-games

Chromebooks krijgen ook een gamemodus voor Android-games

Het is al meer dan een jaar geleden We hebben het voor het laatst besproken Game Mode voor Chromebooks. Toen we deze wijziging oorspronkelijk ontdekten, was deze duidelijk gerelateerd aan ‘Borealis’ – oftewel Steam-games op ChromeOS – en dit was de enige use case. Het doel van deze eerdere poging was duidelijk: Chromebooks bieden de mogelijkheid om de Steam-gamecontainer naar volledig scherm te duwen wanneer een nieuwe game wordt gestart via de “Borealis” -container. Nu we nog steeds zijn sterk in de beginfase van die nieuwe functie op Chromebooks, Het lijkt erop dat de spelmodus van Steam er al is en zijn werk doet, door een ervaring op volledig scherm te bieden bij het starten van een spel.

Nieuwe spelmodus

De afgelopen dagen is er echter een nieuwe “Game Mode” verschenen in de Chromium-repositories die naast de game in ontwikkeling voor Steam-games wil werken. Deze keer is de Game Mode in ontwikkeling volledig gericht op Android-games via de nieuwere ARCVM-container die we op dit moment op een paar Chromebooks vinden.

Zoals je kunt zien, wordt deze nieuwe “Gaming-modus” deze keer gemaakt voor de Android-gameservice, en het lijkt erop dat dit een zeer nuttig hulpmiddel kan zijn Google pusht meer ontwikkelaars om geweldige Android-games voor het grotere scherm te maken. In de beschrijving van de wetenschap zien we een verwijzing naar deze nieuwe functie die vraagt ​​om “aanpassing aan ChromeOS voor duurzame prestaties” voor Android ARCVM-games. Bovendien hebben we een iets diepere toewijding gevonden aan wat deze faciliteiten zullen omvatten:

In dit bericht zien we meer over hoe deze nieuwe spelmodus Android-games kan helpen beter te werken op Chromebooks en te voorkomen dat de app zelf of gerelateerde services worden afgesloten wanneer het Chromebook-geheugen bijna leeg is. Kijkend naar de opmerkingen voor deze specifieke commit is er een verdere uitleg over hoe dit werkt:

READ  MultiVersus wordt donker: de vechtgame is geannuleerd terwijl de ontwikkelaars zich voorbereiden op een volledige lancering in 2024

Het is duidelijk dat er nog wat problemen zijn om te omzeilen, omdat het simpelweg behouden van het systeemgeheugen van een Android-container (ARCVM) niet alle prestatieproblemen oplost. Deze nieuwe functie heeft een beetje toegang nodig en ervoor te zorgen dat uw Chromebook ook de zaken stabiel houdt in ChromeOS als dit allemaal samenwerkt op een manier die handig is voor eindgebruikers.

Over het algemeen is Game Mode voor Android-games op ChromeOS nog een vroeg werk in uitvoering. We zullen dit in de gaten houden en aangezien de wetenschap al beschikbaar is op het Canarische Kanaal, zullen we constant kijken of we het echt kunnen laten werken. Op dit moment is dat niet het geval, maar we zijn nog maar een week verwijderd van deze nieuwe functie. Naarmate het zich ontwikkelt, zullen we hopelijk wat praktische tijd krijgen om te zien of het goed werkt en terug te rapporteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *