Spotify stopt met Heardle, een Wordle-achtig muziekraadspel dat het vorig jaar kocht

Spotify stopt met Heardle, een Wordle-achtig muziekraadspel dat het vorig jaar kocht

Afbeeldingscredits: Techcrunch

Spotify stopt met Heardle, het op woorden geïnspireerde muzikale raadspel dat het afgelopen juli voor een niet nader genoemd bedrag heeft overgenomen. gelijk aan Wordle, horde Het biedt zes pogingen voor spelers om een ​​populair nummer te raden – maar in plaats van verschillende letters te typen om woorden te maken, luisteren spelers naar de intro van het nummer om de artiest en titel te raden. Ten tijde van de overname zei Spotify dat Heardle voor iedereen gratis te spelen zou blijven. Nu verlaat het bedrijf Heardle op 5 mei, omdat het zich wil concentreren op zijn andere doelen rond het ontdekken van muziek.

De beslissing om Heardle te sluiten kwam, zoals we begrijpen, omdat Spotify meer energie wil steken in het ontdekken van muziek door middel van recente wijzigingen in de app, in plaats van te spelen op het op Wordle geïnspireerde platform.

Vorige maand lanceerde Spotify een ingrijpend herontwerp van zijn mobiele app-ervaring die nieuwe ontdekkingsfeeds in TikTok-stijl voor muziek en podcasts introduceerde, samen met andere functies, zoals Smart Shuffle voor aanbevelingen voor afspeellijsten en de optie om onder andere nieuwe podcasts automatisch af te spelen. Het introduceerde ook een “AI DJ” die detecteert wat voor soort muziek gebruikers leuk vinden, en die nummers vervolgens voor je afspeelt. De functie wordt na verloop van tijd ook slimmer naarmate u er meer mee communiceert.

In het licht van deze updates is Heardle niet langer een belangrijk onderdeel van Spotify’s algehele muziekontdekkingsinspanningen. Bovendien is er, zoals veel technologiebedrijven die de afgelopen maanden zijn onderworpen aan strakkere maatregelen, zoals ontslagen, minder financiële prikkel om betrokken te raken bij zijprojecten, waaronder bijvoorbeeld leuke muziekgames.

READ  SEC veroordeelt 'onaanvaardbaar' fangedrag bij Tennessee-Ole Miss match

Heardle was echter nog steeds erg populair ten tijde van de overname. Volgens gegevens van webanalysebedrijf Likeweb bereikte de game in maart 2022 een piek van 69 miljoen maandelijkse bezoeken aan het desktop- en mobiele web. Vlak voor de Spotify-deal waren die bezoeken gedaald tot 41 miljoen. Het is mogelijk dat ze zijn blijven dalen, waardoor het voortdurende onderhoud van Heardle niet langer een solide gok is.

Bovendien met veel De Wordle-rage gaat ook bergafwaarts Nadat Keyword in januari vorig jaar door The New York Times werd gekocht, zijn de toekomstperspectieven van Hurdle mogelijk ook verslechterd. We hebben begrepen dat Heardle enkele van zijn loyale gebruikers heeft behouden nadat de deal was gesloten, maar Spotify zal geen commentaar geven op het totale gebruik of de herhaalde betrokkenheid voor specifieke statistieken. De beslissing om de investering van het bedrijf ergens anders op te richten, werd echter pas genomen nadat Spotify hoorde hoe Heardle-spelers in het spel kwamen.

In het spel kunnen gebruikers, nadat ze het nummer hebben geraden, op een knop klikken om naar het volledige nummer op Spotify te luisteren. Het is waarschijnlijk dat het aantal gebruikers dat dit heeft gedaan niet genoeg zal zijn, in plaats daarvan gewoon het spel verlaat om het later opnieuw te spelen.

Met andere woorden, Heardle heeft Spotify uiteindelijk niet geholpen zijn doelen voor verbeterde muziekontdekking te bereiken. En met het herontwerp was veel van wat Heardle nu te bieden had, het repliceren van de andere muziekontdekkingsfuncties van het bedrijf – en dit buiten de Spotify-app om.

READ  The Eagles-blessurerapport: Avonnet Maddox is op weg om de wedstrijd van maandag te missen

Voor degenen die graag Heardle speelden, is de aankondiging van vandaag met betrekking tot de aanstaande sluiting van de game echter waarschijnlijk geen welkom nieuws. Behalve misschien die Forbes Bijdragers die dagelijks antwoorden en aanwijzingen moesten schrijven en via vele sites met Heardle-klonen.

Spotify bevestigde de sluiting van de game met een verklaring.

“Na zorgvuldige overweging hebben we de moeilijke beslissing genomen om afscheid te nemen van Heardle terwijl we onze inspanningen richten op andere functies voor het ontdekken van muziek”, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan TechCrunch.

De site zal een banner tonen aan gebruikers om hen te waarschuwen voor de aanstaande sluiting op 5 mei.

We begrijpen dat er geen team was dat zich toelegde op het werken aan Heardle, dus er is geen impact op het gebied van personeelsinkrimping of reorganisatie.

Terwijl Spotify weggaat van Heardle, hoeft het niet noodzakelijkerwijs andere soorten interactieve ervaringen op te geven, zo wordt ons verteld. Vandaag introduceert het bedrijf een interactieve AI DJ-functie en andere dingen zoals polls en Q&A waarmee luisteraars van podcasts kunnen communiceren met hun favoriete makers. Het zal ook blijven investeren in andere gamingprojecten, zoals Spotify Island, in-app game hub van Roblox en andere integraties met Xbox en PlayStation.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *