Chromebooks voor meer handige actieve download- / installatiemeldingen

Van alle UI-wijzigingen die zijn opgetreden in Chrome OS, is een van de dingen die ik nog steeds niet leuk vind, de manier waarop meldingen worden verwerkt. Het wordt in de loop van de tijd beter en het verwijderen van de mediaspeler uit dit gebied in Chrome OS 89 helpt een beetje, maar er zijn nog steeds enkele vreemde dingen die het erger maken. Hoewel ik persoonlijk graag zou zien dat Chromebooks terugkeren naar het gebied voor meldingen en Snelle instellingen zoals ze waren vóór Chrome OS 70, brengt de kleine verandering die we vandaag zien ons niet echt in die richting. Het verandert echter enigszins de manier waarop de meldingsbadge zich gedraagt ​​bij het installeren van Android-apps, en dat is een stap in de goede richting.

Zoals het nu is en aangezien het systeemvak en de meldingen zijn geïntegreerd, wordt Chrome OS gevraagd om u op de hoogte te stellen met een kleine ronde badge naast het horloge met een nummer erin wanneer u iets in het systeemvak ziet verschijnen. Wanneer u slechts een paar Android-apps installeert, kan deze kleine badge een beetje wiebelen als items in en uit het systeemvak bewegen, van download naar installatie tot volledige installatie. Het is vreemd gedrag dat de zaken alleen maar erger maakt, vooral tijdens de eerste momenten dat u voor het eerst inlogt op uw Chromebook. Omdat al je apps zijn afgehandeld, danst dat aantal overal. Een soortgelijke situatie doet zich voor wanneer u slechts een paar updates tegelijk heeft, waardoor uw meldingsbadge een beetje onbruikbaar wordt.

READ  Nintendo Download: Exploration Goes Electric

Advertenties

Dit soort gedrag leidde ertoe dat ik die kleine badge in feite negeerde wanneer deze begint te vervagen met Android-downloads, want als ik een heleboel apps heb of downloads bijwerkt, verliest dat aantal zijn betekenis. Eerlijk gezegd kan het me niet schelen hoeveel apps ik momenteel download of download en installeer. Ik geef echter veel om gemiste berichten, en dit is waar deze nieuwe verandering de dingen een beetje zou moeten helpen.

Bijgewerkt downloadpictogram naast het horloge (veeg om te zien)

Zoals je kunt zien in de vorige / volgende opname hierboven, is de verandering subtiel maar belangrijk. De daadwerkelijke apps en meldingen die bij elkaar zijn gegroepeerd, worden niet langer vastgemaakt aan de nummerbadge. In de eerste opname kun je zien dat er in totaal 4 items in mijn systeemvak staan, inclusief downloaden / installeren, en er is geen indicatie dat een van deze meldingen iets te maken heeft met het installeren van mijn Chromebook. In de nieuwe versie, hoewel er in totaal 3 items zijn, verschijnt alleen de meldingsbadge 2 omdat er slechts 2 daadwerkelijke meldingen zijn. Naast dit nummer staat een nieuw downloadpictogram dat verschijnt terwijl u een Android-applicatie downloadt en / of installeert.

Deze stap vereenvoudigt niet alleen de meldingsbadge in het systeemvak een beetje, maar het is ook een duidelijke indicatie dat mijn Chromebook bezig is met het downloaden en installeren van een app uit de Play Store. Met alleen de nummerbadge was het niet echt duidelijk wat er aan de hand was totdat ik de lade volledig opendeed. Nu kan ik in één oogopslag weten dat mijn systeem bezig is met downloaden en installeren zonder dat mijn meldingen overal naartoe gaan. Het is klein en subtiel, maar een erg leuke afwisseling.

READ  De IIFT 2021-toegangskaart wordt morgen uitgegeven; Hier leest u hoe u kunt downloaden

Ik zou graag zien dat de standaarddownloads ook naar zoiets gaan. Stel je voor dat de download is voltooid en ik alleen het downloadpictogram zie. Wanneer u klaar bent, kan Chrome OS de downloadmelding buiten het Meldingengebied verplaatsen naar het nieuwe Tote-gebied waar de schermafbeeldingen en downloads een nieuw onderkomen krijgen. Als we gedownloade bestanden, schermafbeeldingen en Android-app-installaties uit de drukke meldingsruimte hebben verwijderd, kan het veel gemakkelijker en overzichtelijker worden om er naar te kijken. We zullen zien hoe dit verder gaat, omdat ik denk dat dit een geweldige kans is voor Google om gebruikers echt te pushen om optimaal te profiteren van de laadruimte met Haal een onnodig item uit het drukke berichtenvak. We zullen deze stap voorwaarts nauwlettend in de gaten houden, en zoals gewoonlijk zullen we updaten naarmate we meer te weten komen.

Advertenties

Written By
More from Eda Greene

Admit Card 2021 uitgebracht in Assam Olympiade, hier is hoe te downloaden

Het toegangsbewijs voor de Olympische Spelen van Assam in 2021 is uitgegeven...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *