Chromecast met Google TV krijgt Android 12-update

Goed nieuws voor Chromecast-gebruikers met Google TV: Android 12-update is nu beschikbaar! Lees hier wat de upgrade inhoudt.

Lees verder na de aankondiging.

Chromecast met Google TV krijgt Android 12

De Android 12update voor Chromecast met Google TV Het heeft even geduurd, maar nu is hij officieel uitgebracht. De nieuwe software is beschikbaar voor de 4K-versie van Chromecast, die twee jaar geleden is uitgebracht. Sinds de lancering draait het streamingapparaat op het oude nu Android 10.

Het updaten van uw Chromecast met Google TV gaat snel en eenvoudig. Volg de onderstaande stappen om de upgrade te downloaden en te installeren.

  1. Ga op je Chromecast met Google TV naar je profielfoto rechtsboven en kies vervolgens voor “Instellingen”;
  2. Ga naar Systeem>Over>Systeemupdate;
  3. Uw Chromecast controleert dan op updates;
  4. Start het updateproces voor Android 12. De installatie kan enige tijd duren.

De update is 722 MB groot en bevat ook de beveiligingspatch van juli 2022. De verschillen tussen Android 10 en 12 op Chromecast zijn niet enorm, maar er zijn natuurlijk wel een aantal vernieuwingen. Zo is er een handmatige privacyfunctie toegevoegd, waardoor je een stip in het beeld ziet bij gebruik van de afstandsbedieningsmicrofoon.

Zo weet je dat de Google Assistent soms naar je luistert als dat niet nodig is. Ook verbind je Chromecast sneller en gemakkelijker met wifi-netwerken en krijg je de mogelijkheid om de framerate van de content aan te passen.

READ  iOS 12.5.4 beschikbaar voor oudere iPhones en iPads: Beveiligingsupdate

De nieuwe en goedkopere Chromecast

De Chromecast met Google TV (HD), een goedkopere versie van de streamingdongle, die standaard draait op Android 12. Dit toestel is sinds kort in Nederland verkrijgbaar voor € 39,99, terwijl de 4K-versie € 69 kost. Afgezien van de beeldkwaliteit zijn de verschillen tussen Chromecasts klein. meer weten? Lees dan het bestand Chromecast met Google TV (HD) review.

Al met al is Chromecast met Google TV (HD) een goede en fijne mediaspeler. Het biedt veel voor weinig en is perfect voor oudere tv’s die geen 4K-resolutie hebben. Je kunt hem ook gebruiken op nieuwe tv’s, want het beeld ziet er nog scherp genoeg uit.

Dat is fijn als je niet zoveel om 4K geeft of als je een Chromecast 4K te duur vindt. Dan kun je voor Chromecast met Google TV (HD) kiezen om enkele tientallen te besparen. Maar als je echt de mooiste foto wilt, kun je deze nieuwe Chromecast beter links laten liggen.

Chromecast met Google TV (HD) review: wat vind je van de nieuwe Chromecast?
More from Madison Garrett
Hillegom kunstroute en wandelapp VoetstAPPen rijker
Hillegom – De lancering van de kunstroute en de wandel-app VoetstAPPen vond...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *