CJ McCollum en Carmelo Anthony van Portland Trail Blazers hopen dat uitstel van games zal leiden tot meer verandering

Een emotionele en omstreden drie dagen voor de NBA, die zag dat de competitie de play-offs uitstelde, heeft geleid tot wat spelers hopen dat een concreter actieplan is om problemen van systemisch racisme en sociaal onrecht te beïnvloeden, zowel tijdens de hervatting van het seizoen als nadat een kampioen heeft gekroond.

De competitie wankelde op de rand van het annuleren van de rest van de play-offs vanwege de frustraties van spelers, zowel met gebeurtenissen rond de schietpartij op Jacob Blake op zondag door de politie in Kenosha, Wisconsin, als algemene mentale vermoeidheid van de NBA.

Maar discussies, soms verhit, hebben ertoe geleid dat de spelers van de competitie hebben gestemd om door te spelen, iets dat beide Carmelo Anthony en CJ McCollum van de Portland Trail Blazers zeiden dat ze openlijk steunden.

“Ik denk dat we het over het algemeen doen voor het grotere goed van wat we hebben en wat we zijn begonnen en wat we hebben bereikt en dat we gewoon ons platform kunnen blijven gebruiken om ons uit te spreken en bewust te maken van veel van de verschillende problemen. dat gebeurt, ‘zei Anthony.

De Blazers hervatten hun eerste ronde met de Los Angeles Lakers zaterdag om 18.00 uur.

Het neerschieten van Blake, een zwarte man die betrokken was bij een ruzie met de politie die ertoe leidde dat hij meerdere keren in de rug werd geschoten terwijl hij probeerde in zijn auto te komen en nu verlamd is, werd opgevangen door NBA-spelers met het gevoel dat er niets is veranderd sinds de moord door de politie op George Floyd in Minneapolis, Minnesota, op 25 mei.

READ  30 juli coronavirusnieuws

De Milwaukee Bucks, die 40 mijl ten noorden van Kenosha spelen, begonnen de walkout door woensdagmiddag tegen Orlando niet voor de rechtbank te verschijnen. Dat leidde ertoe dat Houston en Oklahoma City weigerden hun wedstrijd te spelen, waardoor de NBA die dag alle wedstrijden moest uitstellen, inclusief de wedstrijd van Blazers-Lakers die op het programma stond voor 18.00 uur. Ook op donderdag werden ook de wedstrijden uitgesteld.

Volgens rapporten waren sommige teams tijdens de divisiebrede spelersbesprekingen boos dat de Bucks op eigen kracht hadden gehandeld zonder met de rest van de competitie over hun plannen te praten. McCollum zei dat hij geen probleem had met wat de Bucks deden door de leiding te nemen.

Portland Trail Blazers-aanvaller Carmelo Anthony (00) wordt gefeliciteerd door bewaker CJ McCollum (3) na het maken van een driepunts basket tegen de Dallas Mavericks tijdens de tweede helft van een NBA-basketbalwedstrijd op dinsdag 11 augustus 2020 in Lake Buena Vista , Fla. (Kim Klement / Poolfoto via AP) APAP

“Je moet ze crediteren voor het starten van de beweging”, zei McCollum. “En ik denk dat wat ze deden, in heel Amerika en de rest van de wereld tot veel nadenken heeft geleid in termen van wat er in Amerika gebeurt en hoe we in de spiegel kunnen kijken en individueel en onafhankelijk kunnen uitzoeken hoe we slag het gesprek aan en hoe je een of andere vorm van verandering tot stand kunt brengen. “

Veel spelers voelden naar verluidt dat, hoewel de competitie stappen had ondernomen om het uitspreken tegen sociaal onrecht en systemisch racisme in het middelpunt te plaatsen toen de competitie op 30 juli werd hervat, de algemene nationale discussie verloren was gegaan.

READ  Bekijk Heavenly Sword met 4K en 60 fps in de RPCS3-emulator

Ze waren van mening dat uitstel van games eigenaren, fans en bedrijven met competitiebanden liet zien dat ze serieus bezig zijn met veranderingen op de lange termijn dan alleen het dragen van T-shirts met de tekst “Black Lives Matter” en knielen tijdens het volkslied.

Sommigen waren van mening dat ik helemaal naar huis was gegaan met meer autoriteit op dat punt. Maar McCollum zei dat hij nooit voorstander was van het annuleren van het seizoen.

“Dat was ik niet, omdat ik het gevoel heb dat we een verantwoordelijkheid en verplichting hebben om ons platform te gebruiken om te profiteren van onze situatie als NBA-spelers,” zei hij. “En om te blijven proberen om dit spel vooruit te helpen voor de volgende generatie, terwijl we kinderen uit onze buurten inspireren.”

McCollum, een lid van het uitvoerend comité van de NBA-spelersbond, zei echter dat als de spelers hadden gestemd om weg te lopen, hij die beslissing zou hebben gesteund.

“Ik zou ermee aan boord zijn geweest, want als lid van het uitvoerend comité moeten we doen wat het beste is voor de massa, en in het geval dat de massa zou hebben besloten te vertrekken, hadden we dat gedaan”, zei McCollum. ‘Maar ik wilde ervoor zorgen dat iedereen werd voorgelicht over wat we precies gingen doen als we vertrokken. Gingen we gewoon naar huis? Teruggaan naar de buitenwijken en genieten van het leven dat we leiden? Of gingen we proberen om echte impact te creëren door naar de frontlinie te gaan? “

READ  Microsoft vertelde werknemers dat het van plan is om Game Pass naar iPhone en iPad te brengen

Blazers-coach Terry Stotts, die zeer uitgesproken was voor de noodzaak van een einde aan systemisch racisme, zei dat de hele situatie hem trots maakte op de spelers.

“Wat er de afgelopen twee dagen is gebeurd, heeft meer gedaan dan alleen het gesprek gaande houden”, zei hij. “Het versterkte wat er gaande is in ons land.”

Velen binnen de competitie van voornamelijk zwarte spelers hebben zich geconcentreerd op het belang van stemmen en de behoefte aan plaatsen in binnensteden waar minderheden dat veilig kunnen doen. Omdat er in november geen NBA-wedstrijden worden gespeeld, zijn arena’s er een ideale plek voor.

Atlanta, Detroit, Charlotte en Sacramento waren al aan boord. Houston’s Toyota Center was deze week gesloten, Madison Square Garden en de arena’s voor Dallas en Utah werden vrijdag toegevoegd. Rivers zei ook dat Miami hard werkt om zijn faciliteit beschikbaar te maken.

Alle teameigenaren die ook controle hebben over hun arena-eigendom, zullen samenwerken met lokale functionarissen om van hun gebouwen een stemlocatie te maken voor de algemene verkiezingen van 2020 om veilig persoonlijk stemmen mogelijk te maken.

Donderpuntbewaker Chris Paul wees erop dat oefenfaciliteiten nuttig zouden zijn als arena’s niet kunnen worden beveiligd.

De spelers en de competitie zullen ook onmiddellijk een coalitie voor sociale rechtvaardigheid oprichten, bestaande uit spelers, coaches en eigenaren, die zich zal concentreren op kwesties als stemrechten en pleiten voor een zinvolle hervorming van de politie en het strafrecht.

En de NBA en spelers zullen samenwerken met tv-netwerken om reclamespots te creëren gedurende de rest van het naseizoen om meer betrokkenheid bij het verkiezingsproces en hun gemeenschappen te bevorderen.

– Aaron Fentress | [email protected] | @BuienRadarNL (Tjilpen), @BuienRadarNL (Instagram), @BuienRadarNL (Facebook).

Abonneer u op The Oregonian / OregonLive nieuwsbrieven en podcasts voor het laatste nieuws en topverhalen.

More from Madison Garrett

Panic’s Playdate is een retro-modern handheld-gaming genot

Als je ingelogd bent talloze uren verpletterende Tetris blokken op roadtrips in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *