NASA-wetenschapper kweekt ‘maanradijsjes’ in zijn eigen keuken

NASA-wetenschapper kweekt 'maanradijsjes' in zijn eigen keuken

Mensen gaan terug naar de maan. NASA wil het tegen 2024 mogelijk maken – dat gebeurt trouwens misschien niet – maar zelfs als het die belachelijke deadline niet haalt, zullen we eerder dan later bemande missies naar het maanoppervlak zien. Terwijl de maanverkenning toeneemt, doen wetenschappers hun best om te leren hoe je dingen kunt laten groeien op andere werelden, met de veronderstelling dat de mensheid een winkel op de maan of Mars zal moeten opzetten en als ze dat doen, zullen ze iets te eten nodig hebben.

De coronavirus pandemie heeft het werk van NASA’s Jet Propulsion Laboratory, maar onderzoekers, onder druk gezet zijn onlangs begonnen met thuisexperimenten om een ​​idee te krijgen hoe radijs in de aarde kan groeien vanaf de maan.

In een nieuwe blogpost op de Jet Propulsion Laboratory-site leggen de wetenschappers uit hoe thuiswerken hun inspanningen om de groei van planten in verschillende bodemomstandigheden te testen niet heeft belemmerd.

“We proberen te laten zien dat astronauten de tuinbouw kunnen gebruiken om hun eigen voedsel op de maan te verbouwen”, zei NASA-wetenschapper Max Coleman in een verklaring. “We willen een kleine stap in die richting doen, om te laten zien dat maangrond spullen bevat die eruit kunnen worden gehaald als voedingsstoffen voor planten. Dit omvat het verkrijgen van de juiste chemische elementen om planten chlorofyl te laten maken en celwanden te laten groeien. ”

Een van de sleutels tot het perfectioneren van de kunst van het kweken van planten in maangrond is om precies te bepalen hoeveel water je nodig hebt. In het ideale geval zou je zo min mogelijk water willen gebruiken, omdat het een kostbare hulpbron is die spaarzaam moet worden gebruikt. Bij het testen van radijsplanten onder verschillende bodemvochtomstandigheden, stuitten de onderzoekers op iets geweldigs: de planten reageren beter op laag bodemvocht en ontspruiten veel sneller in de tests waarbij weinig water werd gebruikt in tegenstelling tot die waarbij de zaden in water werden gedrenkt.

READ  Coyotes nemen contact op met de Down-syndroomgemeenschap om de ervaring van gamefans te verbeteren

‘We willen zien hoe weinig water we weg kunnen krijgen’, zegt Coleman. “Dit had meteen een impact op hoe we het experiment met water en maangrond zouden doen als we het op de maan zouden krijgen.” Het feit dat de radijs beter lijkt te reageren op zo min mogelijk water is ongelooflijk toevallig en het betekent dat het verbouwen van gewassen met maangrond misschien niet alleen mogelijk is, maar ook een klein beetje gemakkelijker dan wetenschappers hadden gedacht.

“We kunnen hier op aarde niet goed testen met perfecte maangrond, maar we doen hier zoveel mogelijk. Vervolgens willen we laten zien dat het echt werkt op de maan ‘, legt Coleman uit.

Written By
More from Max Mcgee
Fall Guys duwt de Epic Games Store naar een nieuw record voor spelers
Fall Guys is nu gratis te spelen (Opent in een nieuw tabblad)...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *