Clemson verliest 11 wedstrijden van Virginia, 67-50

Charlottesville, Virginia (AFP) – Hunter Tyson scoorde 17 punten en David Collins 11 punten en 11 rebounds. Clemson beëindigde zijn reeks van 11 wedstrijden tegen Virginia met een overwinning van 67-50 op woensdagavond.

Clemson (9-4, 1-1 Atlantic Coast Conference) eindigde ook een acht-game wegslip tegen Virginia (7-5, 1-1). Het was de eerste overwinning van de Tigers in Virginia sinds 2008.

Tyson was vanaf de grond 6 op 10 en maakte drie driepunters. De Tigers begonnen te schieten met 41,4% van de lange afstand met slechts één game die minder dan acht seconden behaalde. Ze schoten 8 van de 22 (36%) tegen de Cavaliers.

Collins schoot 5 van 7 en verzamelde zijn derde dubbel van het seizoen. PJ Hall voegde 11 punten en zeven rebounds toe voor de Tigers, die 24 punten scoorden uit de 14 omzetten van Virginia.

De Cavaliers stonden het grootste deel van de tweede helft met dubbele cijfers achter. Ze begonnen na rust met een 8-2 stijging tot 37-35 maar kwamen niet in de buurt.

Reese Beckman scoorde 20 punten om Virginia te leiden. Armand Franklin voegde 13 punten toe.

Onder coach Brad Brownell is Clemson 52-2 als hij zijn tegenstander 50 punten of minder houdt.