Sydney, North Saanich sluit zich aan bij county call om het downloaden van 911-verzendkosten uit te stellen – Saanich News

Inwoners van Sydney en North Saanich worden geconfronteerd met hogere belastingen, tenzij de provinciale overheid plannen uitstelt om 100 procent van de kosten van noodoproepen te verminderen.

De twee behoren tot acht gemeenten op het Zuidereiland – Langford, Colwood, U Royal en Souk – die onderworpen zijn aan een overeenkomst waarbij hogere overheidsniveaus de kosten van RCMP E-Comm 9-1-1 verzendingsdiensten delen. De provincie dekt 70 procent van de kosten, en de federale overheid dekt de rest.

Hoewel deze regeling nog steeds van kracht is in veel gebieden van British Columbia, loopt deze af op 1 april 2022 voor het expeditiegebied van South Vancouver Island, waartoe ook Ladysmith en North Cowichan behoren.

Burgemeesters roepen minister van Openbare Veiligheid en procureur-generaal Mike Farnworth op om de verandering uit te stellen, zodat er meer tijd is om de kosten op te vangen die gepaard gaan met de verandering, die volgens hen zonder overleg was gepland.

Hoewel de verandering in fasen over drie jaar zal worden uitgevoerd, schreven burgemeesters Farnworth om te zeggen dat ze al worstelen met pandemische kosten, en waarschuwden ze voor de mogelijkheid om extra politiemiddelen in hun gemeenschappen op te geven.

Volgens schattingen van de gemeente kost de eerste van de drie jaar Sydney nog eens $ 92.000 en North Saanich $ 67.000 in 2022. Deze kosten zullen stijgen tot respectievelijk $ 207.000 en $ 152.000 in 2023 en stijgen tot $ 333.000 voor Sydney en $ 244.000 voor North Saanich in 2024.

Als factor in de onroerendgoedbelasting zal Sydney in 2024 de inkomsten met 2,58 procent moeten verhogen en North Saanich met 2,24 procent in 2024 om de stijgingen te dekken.

READ  UPSSSC Lagere pc-antwoordsleutel vrijgegeven; Hier is hoe te downloaden

Om deze cijfers in context te plaatsen, verhoogde Sydney zijn inkomsten uit onroerendgoedbelasting met 2,7 procent om alle items in 2021 te dekken, terwijl North Saanich zijn inkomsten uit onroerende voorheffing met 2,84 procent verhoogde.

Als de provincie de implementatie in 2022 niet uitstelt, zouden de extra kosten een verhoging van 0,75 procent in Sydney en 0,62 procent in Noord-Saanich vergen.

Burgemeester Jeff Orr van North Saanich noemde de verhogingen “aanzienlijk” in een verklaring per e-mail, eraan toevoegend dat de gemeente hoopt dat de provincie het gepast acht om de verandering uit te stellen en/of te verminderen. Hij bedankte de burgemeester van North Cowichan, Al Siebring, voor het onder de aandacht brengen van de zaak bij de acht betrokken gemeenten en voor het bellen namens hen.

De burgemeester van Sydney, Cliff McNeil Smith, zei dat het jammer was dat de 9-1-1-dispatchdienst onderhevig was aan inconsistente financiering.

“We hopen dat secretaris Farnworth begrijpt dat deze verschuiving in financiering meer overleg en eerlijkheid vereist voor gemeenten met de RCMP in de regio en provincie”, zei McNeill-Smith.


Heb je een verhaaltip? E-mail: [email protected]

Volg ons Twitter En instagram, Vind ons leuk op Facebook sociale netwerksite.

[email protected]

RCM Panic Peninsula West Shore

Written By
More from Eda Greene
Onder ons was de meest gedownloade mobiele game van oktober
Onder ons is niet afgenomen in populariteit, aangezien een nieuw rapport aangeeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *