Clubhouse is nu Android – maar het aantal downloads loopt terug

Afbeelding tegoed: Denny Muller

Zal de clubbel barsten? De audio-app wordt alleen uitgerold naar Android-gebruikers in de VS, maar abonnementen worden stopgezet.

De Clubhouse-app voor alleen audio is deze week eindelijk gelanceerd op Android, waardoor gebruikers zich kunnen aanmelden en lid kunnen worden van Apple-gebruikers die de app al gebruiken sinds de lancering begin vorig jaar.

Clubhouse is een app voor sociale media die bestaat uit “kamers” waar groepen gebruikers alleen via spraak kunnen communiceren, met andere gebruikers die het stille publiek vormen. Muzikanten hebben de mogelijkheid om op de app te presenteren en er kunnen alleen audioconferenties worden gehouden, bijvoorbeeld met groepen experts uit de muziekindustrie.

De lancering van Android is een geleidelijke bètaversie, die begint in de VS voordat hij naar andere Engelssprekende landen verhuist en zich uitbreidt naar andere regio’s. Net als bij de iOS-app is toegang tot Clubhouse op Android alleen op uitnodiging of in de wachtrij. Misschien was het de magie van exclusiviteit op uitnodiging van het clubhuis die het aantal abonnementen aan het begin van het jaar drastisch verhoogde.

Dit unieke karakter is misschien waar het clubhuis op vertrouwt om het hoofd boven water te houden terwijl de technische giganten hun alleen-audio-versies van het platform ontwikkelen. Hij lanceerde Twitter Spaces, kocht de Spotify Locker Room, Facebook rolt Live Audio Rooms uit en Reddit Talks is een andere versie van Clubhouse.

Geeft de aanhoudende alleen-uitnodigende kant van de app bij uitbreiding naar Android aan dat het platform meer geïnteresseerd is in het verkrijgen van het Rechtsaf Een type gebruiker in plaats van een push-over? Clubhouse zegt dat het wacht om de app-infrastructuur te bouwen voordat het verder uitbreidt.

READ  Signaal-aanwervingsapp na WhatsApp-controverse leidt tot meer downloads | Machtige 790 KFGO

Het platform heeft enige kritiek gekregen vanwege het gebrek aan toegang, iets dat Spaces op Twitter kon aanpakken met ondertiteling. Clubhuis Eet dit, Meldt dat er in de zomer meer toegankelijkheidsfuncties zullen worden toegevoegd.

De lancering van de Android-bèta op Clubhouse zal een schijnbaar broodnodige boost geven. De aanmeldingen zijn de afgelopen maanden naar het zuiden gegaan, laten vallen Van 9,6 miljoen downloads in februari tot 900.000 in april. Omdat sociale mediaplatforms moeite hebben om hun in-app-versies te ontwikkelen, is er een vraag wat er speciaal is aan het downloaden van een andere app wanneer de functies nu toegankelijk zijn op bekende platforms waarop mensen al zijn geabonneerd.

Clubhuis en zijn klonen zullen ook moeten afwachten of de nieuwigheid van voicechat pas vervaagt als de pandemische beperkingen zijn opgeheven en mensen weer face-to-face kunnen communiceren.

Written By
More from Eda Greene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *