Niets houdt Insomniac tegen, maakte Sunset Overdrive 2 voor PlayStation

Marcus Smith, Creative Director van Insomniac, zegt dat “niets de studio echt tegenhoudt” om een ​​vervolg te produceren op Sunset Overdrive, een Xbox exclusief voor PlayStation – en dat hij graag terugkeert naar de serie. GQ, Werd Smith gevraagd of er een nieuwe Sunset Overdrive zou kunnen worden gemaakt nadat de studio eigendom is van Sony. Hij antwoordde: “Ik bedoel, zeg nooit wat mijn benadering is.” “Het is duidelijk dat we nu deel uitmaken van Sony, maar we hebben wel IP en dus is er echt niets dat ons tegenhoudt, behalve dat we veel echt opwindende dingen hebben in onze toekomst.”

Dit idee wordt ondersteund door het feit dat Sony zelf onlangs een handelsmerk heeft geregistreerd voor Sunset Overdrive. Hoewel het geenszins zeker is dat het bedrijf een aanvulling zal doen, meent het het wel Hij kan.

Smith – die Sunset Overdrive regisseerde en Ratchet and Clank: Rift Apart regisseerde – heeft duidelijk gemaakt dat hij graag zijn hand wil proberen in een vervolg: “Ik denk dat er veel verhalen te vertellen zijn in dit universum en ik ‘ wil er graag op terugkomen. Ik vond het erg leuk om dat spel te maken. “

Misschien is het niet verwonderlijk dat sommige Insomniac-leden willen terugkeren naar Sunset Overdrive, aangezien het nog steeds invloed heeft op de nieuwere games van de studio. “Wat we ontdekten bij de ontwikkeling van Sunset Overdrive, en een van de dingen waarvan ik denk dat het heel goed heeft gewerkt in Spider-Man, is om de speler een stapje hoger te geven om hun uitdagingen aan te gaan dan absoluut noodzakelijk is”, aldus Mike Daly, Rift Apart Director voor IGN. .

READ  De controversiële Steam-versie van Nier Automata-updates

“Omdat je veel meer mogelijkheden hebt om met bedreigingen om te gaan of door ruimtes te navigeren dan voorheen, voelt het persoonlijker en aanpasbaarder, alsof je dit probleem al hebt opgelost, waardoor elke gameplay bevredigender wordt.”

Sunset Overdrive was een rommelige open wereld en komische game die in 2014 werd uitgebracht. Ondanks de positieve ontvangst – inclusief een 9/10 recensie van IGN – is het vervolg nooit uitgekomen, een beslissing die Insomniac stevig op de deur van Microsoft heeft geplaatst. De studioleden waren niet verlegen om in de jaren daarna op het idee terug te willen komen.

Insomniac’s recente succes met andere games is misschien wel het enige in Sunset Overdrive 2. De Spider-Man-serie was een enorme hit, met een veel voorbereid vervolg, en Ratchet en Clank blinken nog steeds uit. Maar misschien, heel misschien, zou je op een dag binnenkort een tocht terug naar Sunset City kunnen maken.

Joe Scribbles is de Executive News Editor van IGN. Volg hem Twitter. Heeft u een tip voor ons? Wilt u een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

More from Madison Garrett

Stedelijke stedentrip! Ontdek de mooiste street art in deze 7 steden

Foto 1. Street art door Erico Smit in de Afrikaanderbuurt Rotterdam. Foto:...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *