Hoe Steam Deck-firmware-updates voor iemand anders te downloaden

Steam Deck is een geweldig stuk draagbare gaming-hardware waarmee je een groot deel van je pc-gamingbibliotheek overal mee naartoe kunt nemen. Het ligt geweldig in de hand, met dubbele analoge sticks, een dubbel touchpad en veel paddles, maar de SteamOS-firmware van Valve – het besturingssysteem dat Steam Deck aandrijft – is net zo belangrijk voor het succes van het systeem. Valve brengt regelmatig firmware-updates uit die Steam Deck verbeterde functionaliteit geven, wat betekent dat het systeem van vandaag niet helemaal hetzelfde is als het systeem dat eerder dit jaar debuteerde.

Meestal moet je wachten tot er een update beschikbaar is in het SteamOS Stable-kanaal voordat je de patch installeert. Nieuwsgierige of ongeduldige types kunnen de firmware echter testen voordat deze klaar is door in Steam’s OS-updatekanaal te duiken. Hier is hoe het te doen.Stoom oppervlaktesysteem kanaal

(credit: PCMag)

Wat is het SteamOS-updatekanaal?

Met SteamOS kun je drie kanalen van het systeem verkennen: Stable, Beta en Preview.

Met Stable kun je de aanbevolen versie van de SteamOS-patch installeren. Dit is de firmware die Valve waardig genoeg achtte om elke dag aan Steam Deck-gebruikers te worden vrijgegeven. Steam Deck klikt standaard op dit kanaal.

Het b├Ętakanaal is, volgens het systeemupdatekanaal zelf, voor het testen van “nieuwe Steam-functies”. Dit kanaal wordt regelmatig bijgewerkt en je kunt enkele kleine bugs verwachten. Mijn persoonlijke Steam Deck leeft op dit kanaal, want ik ben een van die nieuwsgierige mensen die hierboven zijn genoemd.

Ten slotte kunt u met het voorbeeldkanaal nieuwe functies in vroege vorm testen. Zo vroeg zelfs dat Valve stelt dat je “in de problemen kunt komen”. Dit is het kanaal voor de dapperste Steam Deck-bezitters.


Steam Deck moet opnieuw worden opgestart

(credit: PCMag)

Hoe de Steam Deck-firmware bij te werken

Gelukkig maakt Valve het gemakkelijk om van het ene kanaal naar het andere over te schakelen:

Aanbevolen door onze redactie

  1. Klik op de Steam-knop.

  2. Scrol omlaag naar Instellingen en druk op de A-knop.

  3. Scrol omlaag naar Systeem > Systeemupdatekanaal.

  4. Selecteer Beta of Preview (je Steam Deck arriveert met het stabiele kanaal geactiveerd).

  5. Er verschijnt nu een herstartprompt. Klik erop om Steam Deck opnieuw te starten en het nieuwe systeemkanaal toe te passen.

  6. Herhaal stap 1-3, behalve dat u zich moet verdiepen in software-updates in plaats van systeemupdatekanalen.

  7. Klik op Controleren op updates om te zien of er recente firmware beschikbaar is.

  8. Als er iets beschikbaar is, klikt u op het pictogram Toepassen om het systeem opnieuw te starten en de update te installeren. Dit is het!


Steam Deck-updates

(credit: PCMag)

Een Steam Deck-systeemherstel uitvoeren

Houd er rekening mee dat als u een probleem ondervindt met de bijgewerkte firmware, volg Valve’s stapsgewijze systeemherstelgids(Opent in een nieuw venster) Om het Steam Deck terug te brengen naar de normale staat voor de splitsing. U moet een systeemherstelimage downloaden, een USB-station pakken en een USB-C-adapter of -hub aanschaffen om het reparatieproces te starten. Er zijn instructies voor Linux, Mac en Windows.

Valve biedt vier herstelopties: Re-Image Steam Deck, Clear Local User Data, SteamOS opnieuw installeren en Recovery Tools. Controleer nogmaals de herstelgids om het beste pad voor Steam Deck te bepalen.


Aanvullende tips en trucs voor het stoomdeck

Het is geweldig om de aankomende functies in het systeemupdatekanaal uit te proberen, maar Steam Deck heeft meer te ontdekken. Bekijk 9 trucs om het meeste uit je Steam Deck en Steam Deck 101 te halen: alles wat je moet weten over je Valve-gaminglaptop om aan de slag te gaan.

Zoals wat je leest?

tekenen voor Tips en trucs Nieuwsbrief voor deskundig advies om het maximale uit uw technologie te halen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Abonneren op een nieuwsbrief geeft aan dat u akkoord gaat met: Gebruiksvoorwaarden En de privacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor nieuwsbrieven.

READ  Download de gelekte Pixel 6 live wallpapers voor je smartphone
Written By
More from Eda Greene
Mensen motiveren om Disha . te downloaden
Vijayawada: Politiecommissaris Kanti Rana Tata wenste al het politiepersoneel van Mahila en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *