[column] Waarom zouden zoveel platforms voor privé-inhoud volledig mislukken?

Lil Kleine, Memphis Depay, minder succesvolle, bekende artiesten, vloggers en influencers lanceren nu massaal hun eigen app. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze voor toegang niet afhankelijk willen zijn van anderen. Dit is geen gek idee, maar het argument dat je maar een klein percentage van je volgers kunt bereiken is in eerste instantie een overdreven vereenvoudiging en ten tweede hoor je het nooit van hen als ze influencer- en merkcampagnes aan adverteerders proberen te verkopen.

Gedragsverandering

De grootste uitdaging voor het succes van uw platform is het proberen om gewoontes te veranderen. Iedereen die heeft geprobeerd af te vallen of zijn telefoon wil gebruiken, is zich minder bewust van hoe moeilijk het kan zijn. Sociale media worden vaak gebruikt om te ontspannen en verveling tegen te gaan. Gebruikers hebben geen duidelijke bedoeling. Als je door je bericht scrolt en geïntrigeerd bent, word je beloond met extra bereik. Dit is heel anders dan van mensen eisen dat ze specifiek naar uw platform gaan. Mensen zijn gewoontedieren, en het is erg moeilijk om er een gewoonte van te maken om je specifieke app te openen als je het vaak moet opnemen tegen al die andere apps met meer en betere inhoud.

SBS-fout

Een paar jaar geleden probeerde SBS hun platform te starten met alle YouTube-influencers: S1.tv. Een initiatief dat slecht is mislukt. waarom? In de woorden van de toenmalige president van SBS, Peter de Mönnink: “Millennials zien YouTube als hun videoplatform. Ze hoeven absoluut niet over te schakelen naar een ander platform. Wat wordt genoemd, doet er niet toe omdat de behoefte niet bestaat. Hij of zij kan het vinden op YouTube.” Met andere woorden: als je je vlogs op YouTube uitzet, gaan ze naar iets anders kijken in plaats van je actief te bezoeken. Bovendien hebben de meeste artiesten tijd over omdat de fysieke shows weg zijn. Binnenkort zullen ze moeten kiezen tussen het opnemen van unieke content of het verdienen van 4.000 euro aan Tijdens een optreden in disco Wanneperveen denk ik gek genoeg dat de tweede optie in veel gevallen zal winnen.

READ  GPS-problemen met uw Android-smartphone oplossen

Er is geen distributie- en conversiestrategie

De belangrijkste uitdaging, naast gedragsverandering, is dat er alleen vanuit technisch perspectief naar wordt gekeken, maar dat de distributie- en transformatiestrategie niet veel aandacht krijgt. Hoe trek je kijkers aan om je app te downloaden en een abonnement te kopen? Als u al uw inhoud in de app plaatst en hen gewoon vertelt uw app te downloaden, krijgt u geen organische toegang op sociale media. Dan moet je overstappen naar de betaalde kanalen en hiervoor is een budget nodig. RTL kan dit voor Videoland – deels – oplossen met hun advertentievoorraad, maar die luxe hebben de meeste partijen niet. Distributie en conversie zijn in dit geval minstens zo belangrijk als contentstrategie, maar het krijgt niet de aandacht die het zou moeten krijgen.

Leer van deze yogaleraar

Gelukkig zijn er enkele voorbeelden van succes waarvan u kunt leren. Een van de meest aantrekkelijke is Adriene Misler. Ze begon een YouTube-kanaal genaamd in 2012 Yoga met Adrian. Haar strategie was en is nog steeds om gratis complete yoga-oefeningen te delen. Iets dat niemand deed voordat ze met haar kanaal begon. Minder dan 10 procent van alle inhoud die Adriene maakt, wordt betaald, en de rest geeft de rest gratis via YouTube. Zoals ze het zelf zegt:Onze missie was deze: laten we gewoon al onze hoogwaardige yoga-inhoud gratis geven en kijken wat er gebeurt“.

Minder dan 10 procent van alle inhoud die door Adriene is gemaakt, wordt betaald

Ze verleidt kijkers door middel van vermeldingen in haar video’s om zich te abonneren op haar nieuwsbrief. Alleen in deze nieuwsbrief vestigt u de aandacht op het aanmeldingsformulier inclusief exclusieve video-inhoud, live-evenementen en merchandise. Resultaten? 8,7 miljoen abonnees, 800 miljoen views en een wereldwijd yoga-imperium met miljoenen verkopen.
Je hoeft dus zeker niet gedomineerd te worden door grote techplatforms en er is kans op succes, maar dit vereist weloverwogen aanpak en geduld. Helaas zal er voor de meeste mensen iets ontbreken.

READ  Gedetailleerde downloadtoolgids

Dit artikel kwam eerder voor in MarketingTribune 01, 2021.

More from Madison Garrett

Elke game die we hebben getest, draait op Steam Deck

Foto: ventiel Stoomoppervlak in de klep Het is een solide stuk hardware,...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *