‘Coronalert’ is al meer dan 657.000 keer gedownload: “Maar we d …

De Coronalert-app, die bedoeld is om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is sinds de lancering op woensdag meer dan 657.000 keer gedownload. Dat is maandag bekendgemaakt op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. “We doen een warm beroep op elke Belg om de app te downloaden”, zegt woordvoerder Yves Stevens.

De app is sinds woensdag voor iedereen beschikbaar gratis beschikbaar via iOS of Android. De tool registreert anoniem met wie mensen in aanraking zijn gekomen. Wanneer een arts een test voorschrijft, kan de gebruiker een code in zijn app genereren zodat deze kan worden gekoppeld aan de code van zijn test. Als de test positief is, krijgt de gebruiker dit in zijn app en kan hij een melding sturen naar iedereen die in de buurt is geweest.

“Op dit moment zijn er al 657.000 downloads van de app ”, zegt Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum. “Maar ik zou elke Belg een warm beroep willen doen om de app te downloaden. Het duurt amper twee minuten en de app is gratis, maar het helpt enorm bij het volgen van contacten. “

Afgelopen zaterdag waren er wat problemen met Coronalert: veel gebruikers zagen een foutmelding bij het openen van de app. Dit was te wijten aan een probleem met het netwerk van sommige operators, waardoor het ophalen van informatie op de achtergrond niet correct kon worden uitgevoerd. “Maar Coronalert is via bluetooth codes blijven uitwisselen met andere smartphones die de app hadden geïnstalleerd, dus de app deed zijn werk”, benadrukt Carmen De Rudder, woordvoerster van de Interfederale Test- en Traceringscommissie.

READ  De CoronaMelder-app is al meer dan 3,6 miljoen keer gedownload

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *