CoronaMelder-app: Download en installeer de app op uw Android-smartphone en iPhoneVanaf zaterdag 10 oktober 2020 is de CoronaMelder-app in Nederland te downloaden. De app wordt ingezet als extra tool in de strijd tegen het coronavirus. De app is van de overheid en wordt vanaf 10 oktober landelijk gebruikt.

Hoe werkt de CoronaMelder-app

Na het downloaden van de app zal de CoronaMelder je waarschuwen nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. De melding verschijnt op de smartphone als er contact is geweest met iemand die later minimaal 15 minuten corona blijkt te hebben. De tweede persoon moet de CoronaMelder-app gebruiken en heeft ook aangegeven dat hij het coronavirus heeft. Korte contactmomenten zoals een passerende fietser zijn niet voldoende voor een melding. Het gaat echt om de langere contacten van 15 minuten.

De app ziet via bluetooth of je dicht bij iemand was. De afstand wordt gekoppeld op basis van de Bluetooth-sterkte. De maximale afstand is ongeveer 10 meter omdat Bluetooth verbinding moet maken met een andere smartphone.

Welke telefoons?

De app is voor een groot deel van de smartphone te downloaden. Wel is een redelijk moderne smartphone vereist. Android vereist minimaal versie 6 van Android. Met iPhones werkt het vanaf iOS 13.5 of nieuwer. iOS 13.5 is beschikbaar voor de iPhone 6s en iPhone SE en alle nieuwere apparaten.

De app is te downloaden via de Google Play Store en Apple App Store.

Bericht?

Zodra er een bericht verschijnt, is er contact geweest met iemand die later corona blijkt te hebben. De kans op een extra besmetting is dus aanwezig.

READ  ARTIS organiseert Winter in ARTIS

Privacy

De app beschermt de privacy door geen gebruikersinformatie of de locatie van een gebruiker op te slaan.

More from Madison Garrett

Purmerender Gert-Jan (76) helpt mede-generaties met vragen over de corona-app

PURMEREND – Purmerender Gert-Jan Hollander heeft fans en vijanden aangesproken over de...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *