CoronaMelder-app meer dan 3 miljoen keer gedownload | Weblog Zwolle

Zwolle – Veel Overijsselaars hebben de CoronaMelder app de afgelopen weken in de praktijk getest. Nu kan iedereen in Nederland de app gebruiken. CoronaMelder informeert mensen als ze mogelijk besmet zijn. Op deze manier kunnen ze voorkomen dat ze onbewust anderen besmetten. Meer dan 3 miljoen mensen hebben de app al gedownload. Het downloaden van CoronaMelder is vrijwillig.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bronnen- en contactonderzoek van de GGD. De cijfers uit de praktijktest laten zien dat CoronaMelder de verspreiding van corona helpt voorkomen. Zo gaven tijdens de praktijktest in Drenthe, Overijssel en Gelderland 615 mensen via de app aan positief te hebben getest.

“Mensen die in de buurt zijn geweest van iemand die later meer dan een kwartier het coronavirus blijkt te hebben, krijgen op deze manier snel bericht. We vinden het een goede aanvulling op het bron- en contactonderzoek ”, zegt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland.

Iedereen die door de GGD positief is getest op het coronavirus en CoronaMelder gebruikt, kan samen met de GGD in de app melden dat hij of zij besmet is. De app stuurt vervolgens een melding naar app-gebruikers dat ze op een bepaalde dag zeker 15 minuten in de buurt waren van iemand, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker met wie ze dicht bij waren en die ze niet kenden. In het rapport staat welke maatregelen iemand kan nemen en of iemand zich kan laten testen. Op deze manier weten mensen na een melding dat ze meer kans hebben om besmet te raken. Ze kunnen ook voorkomen dat ze onbewust iemand anders besmetten.

READ  Gemeente Stadskanaal: Sint Maarten kan door!

Inwoners van Overijssel die de app al hadden gedownload, kunnen deze blijven gebruiken. De app hoeft niet opnieuw te worden gedownload. Als u de app nog niet heeft, kunt u deze downloaden via de App Store of de Google Play Store. Algera: “Nu het aantal besmettingen snel toeneemt, ook in de zorg, is het nog belangrijker om je aan de basisregels te houden en snel te handelen om het virus in te dammen. De CoronaMelder-app helpt daarbij. Ik roep daarom iedereen op om de app te installeren. “

Wie het lastig vindt om de app te installeren, kan bij veel bibliotheken in Overijssel terecht. Ze bieden hulp bij de installatie. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente. Als ze een bibliotheek niet kunnen bezoeken, kunnen mensen gratis bellen met de DigiHulpline op 0800-1508.

De DigiHulpline is elke werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. Ervaren vrijwilligers helpen je stap voor stap bij het installeren van de app. Heeft u vragen over de privacy, techniek of beveiliging van de app, neem dan gratis contact op met de CoronaMelder Helpdesk via 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Lees meer over CoronaMelder op coronamelder.nl

More from Madison Garrett

dit is hoe je dat doet in watchOS 7

Ben je trots op je zelfgemaakte Apple Watch-wijzerplaat? Vanaf watchOS 7 kun...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *