Coronamelder is in 2020 de tweede meest gedownloade iOS-app van Nederland

Apple heeft de twintig meest gedownloade iPhone-apps in Nederland van het hele jaar bekend gemaakt. Het bedrijf heeft de lijst onthuld als onderdeel van de jaarlijkse prijzen die het uitreikt aan de beste iOS-apps.

De Coronamelder-app staat op de tweede plaats in de lijst van meest gedownloade gratis apps in ons land. Alleen Microsoft Teams werd in heel 2020 vaker gedownload: de app bereikte de toppositie omdat veel organisaties overstapten naar de coronapandemie Videobellen. Microsoft Teams liep voor op concurrent Zoom.

De Coronamelder is pas sinds september beschikbaar om te downloaden en is sinds 10 oktober landelijk in gebruik.

Onder ons beste game

De meest populaire betaalde iPhone-app van 2020 was The Wonder Weeks, waarmee ouders de eerste weken van een baby kunnen volgen. De game Among Us was de meest populaire gratis game, terwijl Minecraft de meest populaire betaalde titel bleef.

De meest populaire iPhone apps in Nederland in 2020:

 1. Microsoft Teams
 2. Kroonmelder
 3. TikTok
 4. DigiD
 5. Zoom
 6. WhatsApp messenger
 7. Instagram
 8. Google Maps
 9. Huis feest
 10. YouTube
 11. Spotify
 12. Widgetsmith
 13. Tikkie
 14. Vinted
 15. Snapchat
 16. Netflix
 17. Jumbo Extra’s
 18. Microsoft Outlook
 19. Disney +
 20. Facebook

De beste apps van 2020

Apple heeft de Wakeout-app uitgeroepen tot de beste iPhone-applicatie van 2020. Hiermee kunnen gebruikers thuis fitnessoefeningen doen met bijvoorbeeld video’s.

De beste iPhone-game van 2020 is volgens Apple Genshin Impact, een Chinese smartphonegame die vaak wordt vergeleken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ontwikkelaar Mihoyo heeft miljoenen euro’s gestoken in de ontwikkeling van dit gratis spel.

Zoom wint op iPad

De videogesprek-app Zoom Cloud Meetings gaat naar huis met de prijs voor de beste iPad-app, terwijl de game Legends of Runeterra van de makers van League of Legends de beste iPad-game is.

READ  De Samsung Galaxy S20 krijgt de tweede januari-update, de Note 8, en de eerste Galaxy A8

Kalender-app Fantastical is na een volledig nieuw ontwerp uitgeroepen tot de beste Mac-app van het jaar, terwijl streamingdienst Disney + de hoofdprijs op de Apple TV mee naar huis neemt.

Apple Arcade

Apple reikte ook een prijs uit voor de beste game op zijn eigen Apple Arcade-service, die ging naar Sneaky Sasquatch. In dit komische avonturenspel sluip je langs kampeerders en eet je bijvoorbeeld hun eten.

Volgens de techgigant was Sonic Racing de meest gespeelde game op Apple Arcade, gevolgd door het Zelda-achtige Oceanhorn 2. Pac-Man Party Royale staat op de derde plaats.

More from Madison Garrett

Walker Buehler start Game 1 van de wildcard-ronde voor de Dodgers

De Dodgers zal beginnen Walker Buehler in Game 1 van hun wild...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *