Coronavirus-gevallen, Delhi: straatverkopers, venters toegestaan ​​van 10.00 tot 20.00 uur: regering van Delhi

Delhi heeft minder dan 12.000 actieve nieuwe coronavirusgevallen, vanaf maandagavond (Bestand)

New Delhi:

De regering van Delhi heeft straatverkopers en straatventers toegestaan ​​om dagelijks van 10.00 uur tot 20.00 uur te functioneren in de nationale hoofdstad, behalve in de inperkingszones van het coronavirus. Ze zullen hygiëneprotocollen moeten volgen, zoals sociale afstand.

De regering heeft echter tot nader order wekelijkse bazaars verboden, in overeenstemming met de richtlijnen voor sociale afstand die zijn opgelegd om verdere verspreiding van het COVID-19-virus te voorkomen.

“Er wordt een speciale bestelling aangenomen waardoor straatverkopers en straatventers hun werk en levensonderhoud in Delhi kunnen hervatten”, aldus minister-president Arvind Kejriwal van persbureau PTI.

De bestelling zal naar verwachting een opluchting zijn voor de lakhs van venters in de nationale hoofdstad, wiens handel en levensonderhoud ernstig werden verstoord door de afsluiting van het coronavirus.

De bestelling komt ook op de dag dat Delhi de laagste dagelijkse toename van COVID-19-gevallen in twee maanden noteerde – er werden de afgelopen 24 uur slechts 613 nieuwe infecties gemeld.

In totaal zijn er sinds de uitbraak in de nationale hoofdstad 1,31 lakh-gevallen geregistreerd, maar minder dan 12.000 hiervan zijn actieve gevallen en ongeveer 3.800 zijn sterfgevallen als gevolg van het virus.

Het herstelpercentage in Delhi is 88 procent.

De ommekeer in de Covid-situatie in de stad, die op het hoogtepunt van de infectie tussen de 1.000 en 2.000 nieuwe gevallen per dag had gemeld, is aanzienlijk.

“Vanwege het harde werk en de opmerkzaamheid van twee crore-mensen in Delhi, verbetert de situatie nu. Vandaag wordt het Delhi Covid-model besproken in het hele land en de wereld”, zei minister-president Kejriwal maandagmiddag in een videoboodschap.

READ  Bronnen: New York Subliners zijn in bespreking om een ​​Sib van Atlanta FaZe te kopen

Het totaal van India is 14 lakh gepasseerd en hoewel het land derde blijft op de lijst van de zwaarst getroffen landen (achter de Verenigde Staten en Brazilië), is de aanhoudende piek in dagelijkse gevallen zorgwekkend.

Sinds 23 juli zijn er elke dag meer dan 45.000 nieuwe gevallen geweest; maandag werden er meer dan 48.000 gemeld.

Ook op maandag vertelden bronnen aan NDTV dat het centrum een ​​verzoek overweegt om bioscopen en sportscholen te laten heropenen, zij het met beperkingen en in afwachting van toestemming van deelstaatregeringen, als onderdeel van “Unlock3”, of de volgende fase van opkomst uit de coronavirusvergrendeling.

“Unlock2” eindigt op 31 juli.

Delhi had het centrum gevraagd om metrooperaties toe te staan, maar een besluit hierover moet nog worden genomen.

Bioscopen, sportscholen, scholen en hogescholen zijn gesloten sinds India eind maart werd afgesloten om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, dat wereldwijd meer dan 600.000 levens heeft geëist.

Met input van PTI

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *