Coronavirus-gevallen stijgen in Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten nadat het uitgaansverbod is opgeheven

Coronavirus-gevallen stijgen in Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten nadat het uitgaansverbod is opgeheven

Reuters | Representatief

De coronavirusinfecties in Saoedi-Arabië zijn voorbij de 200.000 en de naburige Verenigde Arabische Emiraten 50.000, en het aantal nieuwe gevallen steeg nadat de twee grootste economieën van de Arabische wereld vorige maand het uitgaansverbod volledig hadden opgeheven.

In beide landen golden sinds medio maart beperkingen en dankzij de geleidelijke opheffing konden commerciële bedrijven en openbare gelegenheden weer open.

Andere Golfstaten zijn ook verhuisd om de beperkingen te versoepelen, hoewel Koeweit een gedeeltelijke avondklok heeft gehandhaafd en Qatar, Bahrein en Oman hebben er helemaal geen opgelegd.

Saoedi-Arabië, dat het hoogste aantal van de zes Golfstaten heeft, meldde op vrijdag en zaterdag meer dan 4.100 gevallen en bracht het totaal op 205.929, met 1.858 doden. De dagelijkse telling steeg half juni voor het eerst boven de 4.000, maar was gedaald.

De Verenigde Arabische Emiraten, waar de dagelijkse besmettingspercentages recentelijk zijn gedaald tot tussen 300 en 400, na een piek van ongeveer 900 eind mei, registreerden meer dan 600 gevallen op vrijdag en meer dan 700 op zaterdag, met een dodental van 50.857, met 321 doden.

Dubai, het zakelijke en toeristische centrum van de regio, zal op 7 juli heropend worden voor buitenlandse bezoekers, hoewel dit niet op federaal niveau is geïmplementeerd in de VAE, dat geen uitsplitsing geeft van de gevallen voor elk van de zeven emiraten.

Qatar, dat het op één na hoogste regionale infectiepercentage heeft, heeft het aantal dagelijkse gevallen zien dalen van een piek van meer dan 2000 eind mei tot ongeveer 500 op zaterdag, waarmee het in totaal bijna 100.000 gevallen heeft bereikt.

READ  Riven Review (2024) – Een geremasterd meesterwerk – GAMINGTREND

In Oman waarschuwde de minister van Volksgezondheid donderdag dat er de afgelopen zes weken sprake was van een verontrustende toename van infecties en drong hij er bij mensen op aan zich te houden aan gezondheidsmaatregelen.

Iran, het epicentrum voor de ziekte in het Midden-Oosten met een totaal aantal infecties van 237.878 en 11.408 doden sinds zaterdag, heeft nieuwe stoepranden opgelegd om de verspreiding van het virus te stoppen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *