5 juli Coronavirus-updates

5 juli Coronavirus-updates
Op deze bestandsfoto van 11 september 2001 vluchten mensen voor de instorting van een van de tweelingtorens in het World Trade Center in New York. Stephen Cooper, uiterst links, op de vlucht voor rook en puin toen de zuidelijke toren op 11 september slechts een blok verderop instortte, is gestorven aan coronavirus, zei zijn familie, aldus The Palm Beach Post.

De man die te zien is op een beroemde foto van New Yorkers die op de vlucht zijn voor de ineenstorting van de zuidtoren van het World Trade Center is overleden als gevolg van Covid-19, vertelde zijn familie aan CNN.

Stephen Cooper bezorgde op 11 september 2001 politieke kranten in Lower Manhattan, toen een politieagent hem en anderen vertelde te vluchten, vertelde Janet Rashes, zijn partner van 33 jaar, aan CNN. Cooper wordt uiterst links op de foto gezien, met een bril en een zwart shirt op, terwijl hij en anderen wegrennen van de golvende rook en het puin achter hen.

Hij realiseerde zich pas een paar weken later dat hij gefotografeerd was, ‘zei Rashes. ‘Hij keek in een krant of tijdschrift en hij zag zijn foto.’

Cooper, 78, stierf op 28 maart in Florida, zei Rashes.

‘Hij was heel erg trots’, zei Rashes. ‘Hij bewaarde een foto in zijn portemonnee en liet mensen zien die hij net heeft ontmoet.’

Suzanne Plunkett, de toenmalige Associated Press-fotograaf die het beroemde beeld vastlegde, vertelde CNN dat ze contact heeft gehouden met enkele personen op de foto, maar dat ze Cooper nooit heeft ontmoet.

‘Hij klonk als een echt gezellige, hartelijke man’, zei ze in een e-mail aan CNN. “Ik heb contact gehad met een aantal van die mensen in de opname en we hebben in de loop der jaren contact gehouden. Ik had me altijd afgevraagd over degenen met wie ik nooit contact had gehad, dus het was een eer voor mij om te horen dat meneer Cooper trots was op zijn verschijning op de foto. “

READ  Games, vintage en retro op een echte toplocatie aan de Lange Nieu ...

Op de ochtend van 11 september zei Plunkett dat ze een noodpagina had ontvangen van haar AP-redacteuren. Nadat ze de tv had aangezet om rook uit de zuidelijke toren te zien stromen, racete ze het centrum in naar Fulton Street en Broadway, waar ze 13 frames wist te maken voordat ze door een NYPD-officier werd bevolen om te rennen en dekking te zoeken, zei ze.

Nadat ze een paar van de foto’s had geüpload naar haar redacteuren in een nabijgelegen winkel, zei Plunkett dat de foto over de hele wereld werd gepubliceerd, ook in het tijdschrift Time.

‘Ik had die dag graag met meneer Cooper willen praten. Het zou voor mij catharsisch zijn geweest om met hem te praten en na te denken over wat ons beiden is overkomen in de jaren die volgden, ‘zei Plunkett.

Cooper wordt overleefd door Rashes en hun dochter, Jessica.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *