Coronavirus live updates van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld

De Britse regering heeft een nieuwe lijst met “reiscorridors” onthuld – waaronder 59 staten en 14 Britse overzeese gebiedsdelen – waarvan reizigers nu worden vrijgesteld van de voorheen vastgestelde 14-daagse isoleringsperiode.

“De regering is ervan overtuigd dat het nu veilig is om deze maatregelen in Engeland te versoepelen en heeft reiscorridors geïntroduceerd voor sommige landen en gebieden”, zei het ministerie van Transport vrijdag in een verklaring.

“Dit geldt voor alle reizen naar Engeland, per trein, veerboot, bus, vliegtuig of elke andere route”, voegde de verklaring toe.

Volgens de aankondiging hoeven passagiers die aankomen uit de landen en gebieden die op de “reiscorridor” -lijst staan, vanaf 10 juli, tenzij ze de afgelopen 14 dagen in een ander land of gebied zijn geweest of daar zijn gestopt, isoleert zichzelf bij aankomst in Engeland.

De Verenigde Staten komen niet voor in de lijst. Eerder op vrijdag bevestigde Transportsecretaris Grant Shapps dat het land niet zou worden opgenomen vanwege het hoge besmettingspercentage in het land.

‘Hier hebben we alles onder controle, maar dat weten we [the virus] is nog steeds woedend in delen van de wereld … dus ik ben bang dat er een rode lijst is, “vertelde Shapps aan BBC Radio 4.

“De VS hebben vanaf een zeer vroeg stadium vluchten uit het VK en uit Europa verboden, dus er is geen wederzijdse regeling”, voegde hij eraan toe en benadrukte dat de VS nog steeds een “zeer hoog” besmettingspercentage heeft.

Hoewel reizigers niet hoeven te isoleren bij aankomst in het VK, heeft de regering bevestigd dat reizigers uit het VK moeten voldoen aan de coronavirusvereisten in het land waarnaar ze reizen.

READ  De in Brooklyn geboren Edgar Berlanga droomt groot te midden van een epische knock-outreeks

‘Dit kan onder meer inhouden dat u zichzelf isoleert of dat u uw gegevens aan de lokale autoriteiten verstrekt’, schetste de afdeling Transport.

Voordat reizigers in het VK aankomen, moeten ze ook een ‘passagierzoeker’-formulier invullen.

‘We zullen de omstandigheden in deze landen en gebieden in het oog houden. Als ze verslechteren, zullen we niet aarzelen om de vereisten voor zelfisolatie opnieuw in te voeren, ‘zei het ministerie van Transport.

“Deze lijst kan de komende dagen worden toegevoegd na verdere besprekingen tussen het VK en internationale partners”, voegde de verklaring toe.

Dit zijn de landen en gebieden die deel uitmaken van de lijst met “reiscorridors”: Andorra, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Antigua en Barbuda, Griekenland, Noorwegen, Aruba, Groenland, Polen, Australië, Grenada, Réunion, Oostenrijk, Guadeloupe, San Marino, Bahama’s, Hong Kong, Servië, Barbados, Hongarije, Seychellen, België, IJsland , Zuid-Korea, Bonaire, Sint Eustatius en Saba, Italië, Spanje, Kroatië, Jamaica, St. Barthélemy, Curaçao, Japan, St. Kitts en Nevis, Cyprus, Liechtenstein, St. Lucia, Tsjechië, Litouwen, St. Pierre en Miquelon, Denemarken, Luxemburg, Zwitserland, Dominica, Macau, Taiwan, Faeröer, Malta, Trinidad en Tobago, Fiji, Mauritius, Turkije, Finland, Monaco, Vaticaanstad, Frankrijk, Nederland, Vietnam, Frans-Polynesië, Nieuw-Caledonië

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *