‘Harry Potter’-fansites annuleren J.K. Rowling over ‘transfobe’ opvattingen

'Harry Potter'-fansites annuleren J.K. Rowling over ‘transfobe’ opvattingen

Twee grote Harry Potter-fansites, ontevreden over auteur J.K. Rowlings mening over transgenders, zei vandaag dat ze niet langer links naar haar persoonlijke website zullen geven, foto’s van haar zullen gebruiken of over haar zullen schrijven buiten haar rol in het creëren van de fantasiewereld waar ze van houden.

De plaatsen, Lekkende Caldron en Mugglenet, zei in een gezamenlijke verklaring dat Rowling’s persoonlijke opvattingen haaks staan ​​op de houding die wordt weerspiegeld in haar best verkochte boeken. De sites samen hebben meer dan een miljoen Facebook-fans.

Rowling werd in de gezamenlijke verklaring beschuldigd van het naar voren brengen van “schadelijke en weerlegde overtuigingen over wat het betekent om een ​​transgender te zijn.” Haar mening over ‘gemarginaliseerde mensen’ [are] uit de pas met de boodschap van acceptatie en empowerment die we in haar boeken vinden en gevierd door de Harry Potter-gemeenschap ”.

Rowling publiceerde vorige maand een persoonlijk essay in een poging haar overtuigingen over transgenderrechten uit te leggen. Ze beweerde dat bepaalde eisen van transgender-activisten gevaarlijk waren voor vrouwen. Het essay werd breed bekritiseerd door LGBTQ + -belangengroepen, die het transfobisch noemden.

De verlating door de fansites volgt die van de sterren van de Harry Potter-films, waaronder Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Alexander Lloyd Grint, en Eddie Redmayne. Ook verlieten vier auteurs het literaire agentschap van Rowling nadat het bedrijf had geweigerd een openbare verklaring af te geven ter ondersteuning van de rechten van transgenders.

“Ons standpunt is vastberaden: transgendervrouwen zijn vrouwen”, aldus de fansites. ‘Transgenders zijn mannen. Niet-binaire mensen zijn niet-binair. Intersekse mensen bestaan ​​en mogen niet worden gedwongen om in het binaire te leven. We staan ​​met Harry Potter-fans in deze gemeenschappen. Hoewel we de mishandeling niet goedkeuren [Rowling] heeft ontvangen voor het uiten van haar mening over transgenders, we moeten haar overtuigingen afwijzen. ”

READ  Spelthema: Detroit Mercy vs. NC State

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *